Yuanul ar putea deveni a treia monedă de rezervă a planetei, depăşind lira sterlină în următorii 10 ani

  • Numărul tot mai mare de investiţii în China ar putea propulsa yuanul, care va deveni în zece ani a treia monedă de rezervă a planetei, fiind depăşită doar de dolarul american şi euro, estimează Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, potrivit CNBC.
  • Previziunea vine în condiţiile în care guvernul de la Beijing a încercat constant în ultimii ani să promoveze yuanul pe plan internaţional.
2636 afișări
Imaginea articolului Yuanul ar putea deveni a treia monedă de rezervă a planetei, depăşind lira sterlină în următorii 10 ani

Yuanul ar putea deveni a treia monedă de rezervă a planetei depâşind lira sterlină în următorii 10 ani

Previziunea vine în condiţiile în care guvernul de la Beijing a încercat constant în ultimii ani să promoveze yuanul pe plan internaţional.

În prezent, yuanul reprezintă 2% din tranzacţiile la nivel mondial, însă ar putea ajunge la 5-10% până în 2030, depăşind yenul japonez şi lira sterlină.

Republica Populară Chineză ocupă în prezent locul doi pe glob din punct de vedere economic, după Statele Unite, mulţi analişti fiind de părere că va obţine locul întâi în următoarele decenii. Economia Chinei este astăzi de 50 de ori mai mare decât nivelurile înregistrate în 1980.

În timpul ultimei crize financiare, China a devenit principalul investitor al planetei, într-o perioadă în care marile puteri erau mult prea slăbite din punct de vedere economic. Astăzi, în contextul pandemiei de coronavirus, ţara estimează o creştere de 1% a produsului intern brut, o raritate în rândul principalelor economii. Totuşi, rezultatul ar reprezenta cea mai slabă creştere din ultimii 40 de ani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici