Zece milioane de australieni au votat la referendumul privind căsătoria între persoane de acelaşi sex

Zece milioane de cetăţeni australieni, echivalentul a 62,5% dintre alegătorii eligibili, şi-au exprimat votul până în prezent în cadrul referendumului poştal privind legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, a anunţat marţi Biroul de Statistică, relatează site-ul agenţiei Reuters.

952 afișări
Imaginea articolului Zece milioane de australieni au votat la referendumul privind căsătoria între persoane de acelaşi sex

Zece milioane de australieni au votat la refendumul privind căsătoria între persoane de acelaşi sex

Datele oferite au depăşit estimarea făcută acum o săptămână, de 9,2 milioane de persoane care au participat la consultarea publică. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 15 noiembrie.

Australienii au început să voteze luna trecută în cadrul unui referendum fără caracter obligatoriu, pentru a informa guvernul dacă vor ca Australia să devină a 25-a naţiune care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Rata de răspuns din Australia a depăşit-o deja pe cea atinsă în cadrul referendumului din Irlanda privind căsătoria între persoane de acelaşi sex, din 2015 (60,5%).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici