Zece morţi, în urma prăbuşirii unui elicopterul britanic în Marea Nordului

Zece persoane au murit, iar alte opt sunt date dispărute, în urma prăbuşirii, miercuri, în largul coastelor Scoţiei, a unui elicopter care se întorcea de pe o platformă de petrol din Marea Nordului, relatează Sky News.

13 afișări
Imaginea articolului Zece morţi, în urma prăbuşirii unui elicopterul britanic în Marea Nordului

Un elicopter s-a prăbuşit în largul coastelor Scoţiei

Elicopterul tip Super Puma al companiei Bond, care avea la bord 14 pasageri şi doi membri ai echipajului, s-a prăbuşit înainte de ora locală 14.00 (16.00, ora României), la o distanţă de aproximativ 56 kilometri de Aberdeenshire.

Zece cadavre au fost descoperite, iar căutările continuă pentru găsirea celorlalte şase persoane, afirmă surse citate de Sky News.

Incidentul are loc după aproximativ şase săptămâni de la prăbuşirea în Marea Nordului a unui elicopter de tip Super Puma al companiei Bond, care avea 18 persoane la bord, la 18 februarie.

Căutările şi operaţiunile de salvare sunt coordonate de Paza de Coastă din Aberdeen, în operaţiunile de salvare fiind, de asemenea, implicate două elicoptere RAF şi o aeronavă aparţinând patrulei marine Nimrod.

Compania petrolieră britanică British Petroleum (BP) a declarat că elicopterul opera pentru aceasta şi se întorcea la bază, venind din direcţia exploatării petroliere Miller.

Paza de Coastă a confirmat că elicopterul este un aparat de tip Super Puma AS 33L Mk II, care este un model anterior celui care s-a prăbuşit la 18 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici