Zece persoane care încercau să ajungă din Hong Kong în Taiwan au fost arestate de autorităţile chineze

  • Autorităţile chineze au interceptat o ambarcaţiune care se deplasa din Hong Kong spre Taiwan
  • Zece persoane, inclusiv un activist prodemocraţie, au fost arestate preventiv
  • China a impus o lege privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerată o acţiune de intensificare a controlului politic
281 afișări
Imaginea articolului Zece persoane care încercau să ajungă din Hong Kong în Taiwan au fost arestate de autorităţile chineze

Profimedia

Autorităţile chineze au arestat preventiv cel puţin zece persoane în cadrul unei operaţiuni de interceptare a unei ambarcaţiuni care încerca să ajungă din provincia semiautonomă Hong Kong în Taiwan, informează BBC News.

Paza de Coastă din China a anunţat că arestările au avut în urmă cu câteva zile în largul provinciei Guangdong, în apropiere de Hong Kong.

Potrivit presei din Hong Kong, persoanele arestate încercau să ajungă în Taiwan pentru a solicita azil politic. Printre persoanele arestate se numără activistul Andy Li.

Şeful Poliţiei din Hong Kong, Chris Tang, a confirmat interceptarea, precizând însă că nu are detalii. "Deocamdată, nu am primit nicio informare de la autorităţile relevante", a declarat el pentru cotidianul South China Morning Post.

Numeroşi activişti prodemocraţie au fost arestaţi în Hong Kong după intrarea în vigoare a legii privind siguranţa naţională, considerată o acţiune a Chinei pentru intensificarea controlului asupra provinciei semiautonome.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici