Zece poliţişti, arestaţi pentru uciderea a 12 agenţi federali în Mexic

Zece poliţişti mexicani au fost arestaţi sâmbătă, în ancheta declanşată după asasinarea a 12 agenţi federali, în statul Michoacan, din sud-vestul Mexicului, a anunţat Procuratura generală, citată de CNN.

70 afișări
Imaginea articolului Zece poliţişti, arestaţi pentru uciderea a 12 agenţi federali în Mexic

Zece poliţişti, arestaţi pentru uciderea a 12 agenţi federali în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupurile neînsufleţite ale ofiţerilor au fost găsite marţi, într-o zonă izolată din statul Michoacan, unde violenţele legate de traficul de droguri s-au soldat, în ultima săptămână, cu moartea a cel puţin 18 agenţi federali şi a doi militari.

Potrivit imaginilor de la faţa locului, autorii asasinatelor au lăsat trei mesaje care spuneau acelaţi lucru: "Aşa că dacă mai căutaţi pe cineva vă vom aştepta aici".

Ofiţerii arestaţi sâmbătă fac parte din forţele de poliţie ale oraşului Arteaga.

Preşedintele mexican, Felipe Calderon, originar din statul Michoacan, a mobilizat 1.000 de poliţişti federali în zonă, ceea ce a provocat nemulţumirea guvernatorului Leonel Godoy Rangel, care a calificat acţiunea drept una de ocupaţie.

Autorităţile federale au declarat însă că îl căutau pe fratele vitreg al guvernatorului, bănuit că ar face parte din cartelul drogurilor La Familia din Michoacan, considerat vinovat pentru violenţele recente din regiune.

Fratele guvernatorului, Julio Cesar Godoy Toscano, a fost ales la 5 iulie membru al Camerei inferioare a Congresului.

Potrivit legii mexicane, ofiţerii arestaţi sâmbătă vor fi reţinuţi pentru 40 de zile, în timp ce autorităţile vor stabili dacă aceştia vor fi puşi sub acuzare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici