Zece state din America Latină şi Orientul Mijlociu au cerut Rusiei licenţe pentru Kalaşnikov

Zece state au depus cereri de licenţă pentru a construi fabrici de arme de asalt Kalaşnikov, a declarat marţi un oficial din cadrul companiei ruse de export de armament Rosoboronexport, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

139 afișări
Imaginea articolului Zece state din America Latină şi Orientul Mijlociu au cerut Rusiei licenţe pentru Kalaşnikov

Zece state din America Latină şi Orientul Mijlociu au cerut Rusiei licenţe pentru Kalaşnicov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rosoboronexport derulează în prezent un contract semnat în 2005 privind construirea unei astfel de fabrici în Venezuela.

"În ultimii câţiva ani, zece ţări străine au depus cereri în Rusia pentru crearea de facilităţi pe teritoriile lor unde să fabrice cu licenţă arme de tip Kalaşnikov AK-100", a precizat Igor Sevastianov, fără a nominaliza aceste ţări din America Latină şi Orientul Mijlociu. El a adăugat că unele vor construirea unor fabrici noi, iar altele doar adaptarea liniilor de producţie.

Mihail Kalaşnikov, cel care a inventat această armă de atac, AK-47, a împlinit marţi 90 de ani. Acesta a creat arma după ce a fost rănit în timpul celui de-al doilea Război Mondial, în 1941, reuşind să o perfecţioneze în 1947.

Preşedintele Rosoboronexport, Anatoli Isaikin, a remarcat anterior că în lume se produc foarte multe arme de acest tip fără licenţă. "Există circa 100 de milioane de arme de tip Kalaşnikov în lume, dintre care jumătate sunt contrafăcute, fabricate fără licenţă, patente sau acorduri interguvernamentale", a insistat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici