Zeci de arme de foc, grenade şi explozibil, confiscate în mai multe ţări din Balcani

Circa 40 de arme de foc, 11 grenade şi şase kilograme de explozibil au fost confiscate în cursul unor operaţiuni la care au participat 5.000 de poliţişti, desfăşurate în Serbia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Macedonia, Muntenegru şi Slovenia, anunţă Interpol, potrivit ziarului Le Figaro.

1421 afișări
Imaginea articolului Zeci de arme de foc, grenade şi explozibil, confiscate în mai multe ţări din Balcani

Zeci de arme de foc, grenade şi explozibil, confiscate în mai multe ţări din Balcani (Imagine: Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

Operaţiunile au avut loc în intervalul 17-19 aprilie la frontierele Serbiei, Bosniei-Herţegovina, Croaţiei, Macedoniei, Muntenegrului şi Sloveniei, precizează Interpol.

Circa 5.000 de agenţi de poliţie au verificat aproape 43.000 de persoane.

"Recentele atacuri teroriste comise în Europa şi în lume, în care au fost utilizate arme de foc, arată necesitatea controalelor suplimentare", a declarat Tim Morris, directorul general Interpol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici