Zeci de camioane au trecut printr-un nou punct de traversare a frontierei poloneze cu Ucraina

Primele 30 de camioane au trecut prin punctul de traversare recent deschis Uhryniv-Dolhobychuv de la frontiera ucraineano-poloneză. Acest lucru ar putea debloca traficul rutier, bulversat de protestele şoferilor polonezi, a anunţat luni serviciul de frontieră ucrainean, citat de Reuters.

200 afișări
Imaginea articolului Zeci de camioane au trecut printr-un nou punct de traversare a frontierei poloneze cu Ucraina

Zeci de camioane au trecut printr-un nou punct de traversare a frontierei poloneze cu Ucraina

Camionagii polonezi au declanşat proteste deoarece ei consideră că se confruntă cu o concurenţă neloială din partea colegilor lor ucraineni. Protestele au început la 6 noiembrie, patru puncte de trecere a frontierei fiind blocate.

Noul punct de trecere a frontierei dintre Ucraina şi Polonia a fost deschis luni.

„Începând cu dimineaţa zilei de 4 decembrie, poliţiştii de frontieră au autorizat 30 de vehicule grele cu o greutate totală permisă de peste 7,5 tone pentru a ieşi din Ucraina la punctul de control Uhryniv", a anunţat serviciul de frontieră ucrainean pe Telegram.

Autorităţile din Ucraina au declarat săptămâna trecută că au convenit cu polonezii unele măsuri care ar putea reduce presiunea la punctele de trecere a frontierei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici