Zeci de femei au fost răpite de jihadiştii din nordul Nigeriei

Zeci de femei au fost răpite de jihadiştii Boko Haram din nord-estul Nigeriei. Potrivit martorilor, răpirea în masă a avut loc în timp ce femeile adunau lemne de foc. Numărul victimelor nu este cunoscut, iar unii martori vorbesc de sute de femei răpite.

928 afișări
Imaginea articolului Zeci de femei au fost răpite de jihadiştii din nordul Nigeriei

Zeci de femei au fost răpite de jihadiştii din nordul Nigeriei

Victimele provin dintr-o tabără de refugiaţi din oraşul Gamboru Ngala în care se află oameni care şi-au părăsit casele din cauza atacurilor insurgenţilor, au spus localnicii, potrivit BBC.

Răpirile au avut loc atunci când grupul de femei aduna lemne de foc. Informaţiile despre numărul de persoane răpite variază foarte mult, fiind menţionate 50 sau chiar 300 de victime. Autorităţile au trimis în zonă o echipă de căutare.

Militanţii Boko Haram care desfăşoară o insurgenţă în nordul Nigeriei au mai făcut răpiri în masă. În 2014, peste 270 de eleve au fost răpite din căminul lor din oraşul Chibok, tot în nord-estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici