Zeci de imigranţi extracomunitari protestează în Serbia şi cer să ajungă în spaţiul UE. Nu le este permis accesul în Ungaria

Zeci de imigranţi extracomunitari blocaţi în Serbia au protestat joi, cerând să le fie permisă trecerea în Ungaria, membră a Uniunii Europene, anunţă autorităţile sârbe, citate de agenţia Reuters.

2093 afișări
Imaginea articolului Zeci de imigranţi extracomunitari protestează în Serbia şi cer să ajungă în spaţiul UE. Nu le este permis accesul în Ungaria

Zeci de imigranţi extracomunitari protestează în Serbia, cerând să ajungă în spaţiul UE

Protestele au loc în localitatea Subotica, situată la frontiera Serbiei cu Ungaria.

Zeci de imigranţi au pornit în marş pe drumul care duce spre punctul de trecere a frontierei de la Horgos. Agenţi de poliţie urmăresc grupul de extracomunitari.

"Vrem să muncim, vrem o viaţă mai bună pentru copii. Sunt din Damasc, iar acolo sunt bombardamente. Ce altceva putem face?!", a declarat o imigrantă din Siria.

În Serbia sunt în prezent aproximativ 6.000 de imigranţi din Siria, Irak, Pakistan şi Afganistan care speră să ajungă în Europa Occidentală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici