Zeci de membri Stat Islamic au ajuns pe mare în Italia şi ar putea comite atacuri în Europa - surse

Aproximativ 50 de presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au ajuns recent în Italia pe Marea Mediterană şi probabil încearcă să se deplaseze în alte ţări europene, suspecţii fiind căutaţi activ de Interpol, afirmă surse citate de cotidianul britanic The Guardian.

1580 afișări
Imaginea articolului Zeci de membri Stat Islamic au ajuns pe mare în Italia şi ar putea comite atacuri în Europa - surse

Zeci de membri Stat Islamic au ajuns pe mare în Italia şi ar putea comite atacuri în Europa - surse

Interpol a alcătuit o listă a militanţilor Stat Islamic care ar fi ajuns în Italia şi a trimis-o la sfârşitul anului 2017 Ministerului de Interne de la Roma. Autorităţile italiene au alertat agenţiile antiterorism din numeroase alte ţări europene.

Suspecţii sunt cetăţeni tunisieni, unii fiind înregistraţi ca imigranţi de autorităţi la venirea pe Marea Mediterană în Italia. Conform estimărilor ONU, aproximativ 5.500 de tunisieni s-au deplasat în Siria şi Irak pentru a se alătura organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic. În contextul în care reţeaua teroristă a pierdut teritorii ocupate în Irak şi Siria, autorităţile se tem că teroriştii ar putea comite atentate în Europa.

Patru dintre militanţii Stat Islamic de pe lista Interpol erau deja în atenţia serviciilor de informaţii europene. "Unul dintre ei probabil a traversat deja frontiera italiano-franceză pentru a merge în regiunea Gard, situată în sudul Franţei", precizează Interpol.

În vara anului 2017, cotidianul The Guardian a obţinut o listă elaborată de Interpol care conţine numele a 173 de militanţi ai reţelei Stat Islamic antrenaţi să comită atentate în Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici