Proteste de amploare în Minsk. Presa de opoziţie din Belarus a publicat un video cu ”ultimul dictator al Europei” îmbrăcat în vestă antiglonţ şi cu puşcă în mână

  • Protestatarii au ajuns faţă în faţă cu forţele de ordine şi scandează ”Trăiască Belarus””
  • În Minsk zeci de mii de cetăţeni se adună în Piaţa Independenţei la marşul ”Noua Belarus”
  • Oamenii se adună şi în alte oraşe din Belarus şi scandează ”Minsk, noi suntem cu tine!”
  • Protestul paşnic durează deja de trei săptămâni
8179 afișări
UPDATE Centrul Minskului începe să fie blocat în totalitate de forţele de ordine. Principalele străzi care duc către reşedinţa lui Alexandr Lukaşenko sunt izolate de protestatari de coloane de miliţieni. Presa de opoziţie din Belarus a publicat un video cu elicopterul din care coboară ”ultimul dictator al Europei” îmbrăcat în vestă antiglonţ şi cu puşcă în mână
UPDATE Presa de opoziţie din Minsk scrie că la marşul ”Noua Belarus” participă peste 200.000 de oameni.

După ce s-au adunat în Piaţa Independenţei din Belarus, pariticipanţii la marş s-au îndreptat spre monumentul ”Minsk – oraş erou”. Acesta este păzit de forţele de ordine şi este împrejmuit cu un gard de metal. Protestatarii au ajuns faţă în faţă cu miliţia belarusă şi scandează ”Trăiască Belarus”.

Între protestatarii paşnici şi forţele de ordine sunt mai puţin de 30 de metri. În Minsk este organizat un nou protest cu titlul ”Noul Belarus”. Chiar dacă autorităţile sperau că protestul va pierde din amploare, presa de opoziţie belarusă scrie că spre Piaţa Independenţei din capitala ţării s-au adunat 100.000 de cetăţeni, iar oamenii continuă să vină. Protestatarii aplaudă şi scandează ”Pleacă” preşedintelui în funcţie Alexandr Lukashenko.

Marşuri paşnice sunt organizate şi în alte oraşe din Belarus, unde oamenii scandează ”Minsk, noi suntem cu tine!”. Din Lituania, unde a fost forţată să plece, candidatul opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, anunţă că cetăţenii vor ”lupta până la victorie”. Cetăţenii din Belarus protestează pentru a treia săptămână la rând împotriva lui Alexandr Lukashenko, care a câştigat un nou mandat de preşedinte în urma unui scrutin controversat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici