Zeci de mii de persoane au manifestat la Roma, împotriva premierului italian

Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva premierului italian, Silvio Berlusconi, la apelul partidelor de opoziţie, sâmbătă, la Roma.

39 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane au manifestat la Roma, împotriva premierului italian

Zeci de mii de persoane au manifestat la Roma, împotriva premierului italian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piazza del Popolo (Piaţa Poporului), loc tradiţional de manifestaţie pentru opoziţie, era plină, 200.000 de persoane fiind prezente potrivit organizatorilor.

Mulţimea avea baloane de diverse culori: Partidul Democrat (PD, principala formaţiune de opoziţie) al lui Pierluigi Bersani afişa culorile naţionale, CGIL (principalul sindicat) avea baloane roşii, iar partiduul Italia Valorilor (IDV), al fostului judecător anticorupţie Antonio Di Pietro, albe.

Numeroşi tineri purtau eşarfe violet, culoarea celor care se opun lui Berlusconi.

De asemenea, puteau fi văzute numeroase pancarte pe care scria "Basta" (Ajunge). Mai original, un manifestant a scris: "Alegători ai PDL, votaţi Ali Baba, cel puţin ştiţi că hoţii nu sunt decât 40".

Unii şi-au descoperit chiar o pasiune pentru echipa Manchester United, care a învins miercuri AC Milan, echipa lui Berlusconi, şi strigau: "Hai Manchester".

La alegerile regionale din 28 şi 29 martie, "vom spune că o altă Italie este posibilă, îl vom combate pe Berlusconi", a afirmat Bersani, în opinia căruia premierul "nu mai poate vorbi în viitor despre ţară".

"Agenda acestei ţări este în mâinile unuia singur, care face legi pentru el şi ai lui", a denunţat acesta, făcând apel la plasarea "muncii, şcolii şi sănătăţii în centrul campaniei regionale". "Să ne respectăm valorile", a adăugat el.

Manifestaţia a fost organizată în semn de protest faţă de un decret pe care preşedintele Consiliului de Miniştri l-a aprobat pentru a remedia problema reprezentată de înregistrarea listelor partidului său la regionale în Lazio şi Lombardia.

Cei doi candidaţi, Renata Polverini şi Roberto Formigoni, au fost în final admişi în cursă, dar nu şi o listă complementară a PDL la Roma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici