Zeci de mii de persoane au protestat în Spania împotriva violenţei asupra femeilor

Zeci de mii de persoane au protestat în Madrid şi în mai multe oraşe din Spania pentru a-şi manifesta dezavordul faţă de violenţa împotriva femeilor, în contextul în care astăzi este Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor, relatează Reuters.

645 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane au protestat în Spania împotriva violenţei asupra femeilor

Zeci de mii de persoane au protestat în Spania împotriva violenţei asupra femeilor

Protestatarii au scandat sloanuri şi au cântat cântece. În Madrid, protestul s-a încheiat prin citirea numelor a 44 de femei care au murit anul trecut în Spania din cauza violenţei domestice.

La începutul acestui an, femeile din Spania au organizat mai multe greve şi manifestaţii pentru a protesta împotriva inegalităţii dintre sexe. De Ziua Internaţională a Femeii, peste şase milioane de femei din Spania au participat la grevă.

Curţile de Justiţie din Spania au primit în anul 2017 peste 166.000 de plângeri împotriva violenţei domestice, cu 16% mai mult decât în anul 206.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici