Zeci de persoane au murit în urma unui atac asupra unei închisori din Yemen

Zeci de persoane au fost ucise duminică în urma unui bombardament al coaliţiei formate din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite asupra unei închisori din vestul Yemenului, au informat surse din cadrul rebelilor houthi, citate de Al Jazeera.

1126 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane au murit în urma unui atac asupra unei închisori din Yemen

Zeci de persoane au murit în urma unui atac asupra unei închisori din Yemen

Yusuf al-Hadri, un purtător de cuvânt al rebelilor, a declarat că cel puţin 60 de persoane au fost ucise în urma raidurilor aeriene de duminică. De asemenea, potrivit presei din Yemen, alte 50 de persoane au fost rănite. Aproximativ 185 de prizonieri se aflau în interiorul penitenciarului respectiv în momentul atacului.

Franz Rauchenstein, directorul delegaţiei Crucii Roşii în Yemen, a declarat că este posibil ca numărul deceselor să depăşească 100. „Sunt trei clădiri lovite, iar clădirea unde se aflau deţinuţii este una dintre ele. Cei mai mulţi au fost ucişi”, a declarat Rauchenstein.

Într-un comunicat difuzat la televiziunea saudită de stat, Coaliţia a informat că a lansat mai multe atacuri aeriene duminică în Yemen împotriva unor ţinte militare din vestul ţării, în urma cărora un depozit în care se aflau rachete şi drone a fost distrus.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii houthi de patru ani în ţara din Peninsula Arabă pentru a încerca să readucă la putere guvernul recunoscut pe plan internaţional, într-un conflict văzut ca un război de la distanţă între Arabia Saudită şi Iran.

Taguri:
yemen,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici