Zeci de persoane, răpite de gruparea islamistă nigeriană Boko Haram în timpul unui raid în Camerun

Aproximativ 20 de persoane care au fost răpite duminică în timpul unui raid al grupării islamiste nigeriene Boko Haram în nordul Camerunului au fost eliberate în urma unei operaţiuni a armatei, iar aproximativ 50 sunt în continuare captive.

278 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane, răpite de gruparea islamistă nigeriană Boko Haram în timpul unui raid în Camerun

Zeci de persoane, răpite de gruparea islamistă nigeriană Boko Haram în timpul unui raid în Camerun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Citându-l pe ministrul Comunicaţiilor şi purtător de cuvânt al Guvernului, Issa Tchiroma Bakary, radioteleviziunea naţională cameruneză (CRTV) a anunţat că aproximativ 20 de ostatici au fost eliberaţi, fără a furniza detalii privind circumstanţele eliberării lor.

Potrivit unei surse guvernamentale, armata cameruneză i-a urmărit pe combatanţii Boko Haram după răpire, determinându-i să elibereze 24 de persoane. Atacatorii au reuşit să fugă spre Nigeria cu alţi aproximativ 50 de ostatici.

Duminică, un ofiţer de poliţie din zonă a anunţat un atac al Boko Haram "în două sate din zona Touru, în arondismentul Mokolo (regiune din nordul extrem al ţării).

"Au incendiat proprietăţile şi au plecat cu aproximativ 60 de persoane. Majoritatea acestor persoane sunt femei şi copii", a declarat el.

Conform CRTV, satele au fost distruse în acest atac care s-a soldat cu trei morţi, în timp ce 80 de persoane ar fi fost răpite.

Acest atac intervine în contextul în care Ciadul a început să trimită trupe în Camerun pentru a lupta împotriva Boko Haram, afişându-şi de asemenea dorinţa de a recuceri oraşul Baga, situat în nord-estul Nigeriei, pe malul lacului Ciad, ocupat de gruparea islamistă la începutul lui ianuarie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici