Zeci de persoane, reţinute în ţări europene în cadrul unei operaţiuni contra mafiei ruse

O operaţiune a poliţiei care se desfăşoară luni în mai multe ţări europene împotriva membrilor grupurilor mafiote georgiene a condus, până acum, la reţinerea a 69 de persoane, între care 24 în Spania, anunţă surse din cadrul poliţiei spaniole citate de AFP.

16 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane, reţinute în ţări europene în cadrul unei operaţiuni contra mafiei ruse

Zeci de persoane, reţinute în ţări europene în cadrul unei operaţiuni contra mafiei ruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunea are loc în "mai multe ţări europene", anunţă poliţia naţională spaniolă, subliniind că au fost efectuate 69 de reţineri în Europa.

În Spania au fost reţinute 24 de persoane, operaţiunea fiind coordonată de unitatea specială pentru combaterea traficului de droguri şi criminalităţii organizate (Udyco).

Potrivit postului public de radio din Spania (RNE), majoritatea suspecţilor sunt cetăţeni ruşi, fiind acuzaţi de spălare de bani proveniţi din trafic de droguri şi corupţie. În Spania, operaţiunile s-au derulat în principal la Valencia şi Barcelona, dar şi la Madrid şi Bilbao.

În afară de Spania, au avut loc reţineri şi în Germania şi Austria, iar într-o mică măsură în Elveţia, Italia şi Franţa.

Persoanele arestate în cursul operaţiunii din Europa sunt în principal de naţionalitate georgiană şi rusă, potrivit postului public din Spania (RNE). Iniţial, poliţia anunţase că operaţiunea viza o grupare a mafiei ruse.

Reţinerile efectuate în cadrul operaţiunii "Java" au fost efectuate pentru trafic de droguri, trafic de arme, spălare de bani, asociere cu infractori, extorsiune şi, în anumite cazuri, pentru conspiraţie la asasinat.

În Franţa, trei persoane vizate de două comisii rogatorii internaţionale pentru diverse infracţiuni, precum furturi de bijuterii, au fost capturate la Paris, în Bretagna şi la Poitou-Charente (vest).

Operaţiunea "Java" este a treia de acest gen organizată în Spania împotriva grupurilor mafiote din Europa de Est, după operaţiunile "Avispa" (2005 şi 2006) şi "Troika" (2008).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici