Zeci de răniţi în urma unui taifun în sudul Japoniei - Reuters

Zeci de persoane au fost rănite, iar autorităţile au recomandat evacuarea a mii de locuinţe în sudul Japoniei, afectat de taifunul Man-yi, însoţit de rafale puternice de vânt şi ploi torenţiale, relatează Reuters.

4 afișări

Taifunul Man-yi s-a îndreptat spre insula Kyushu după ce a trecut vineri prin insula Okinawa şi se deplasează către nord-est cu o viteză de 30 de kilometri pe oră, a anunţat Agenţia Meteorologică Japoneză.

Rafalele de vânt au viteze de până la 216 kilometri pe oră, iar în unele zone din Kyushu sunt aşteptate ploi abundente în cursul zilei.

Agenţia Kyodo a anunţat că 44 de persoane au fost rănite, printre acestea numărându-se şi o femeie în vârstă de 72 de ani, ucisă de o alunecare de teren în apropierea casei sale. Un alt bărbat a murit după ce a fost găsit căzut pe malul unui râu.

Autorităţile locale au recomandat evacuarea a peste 8.000 de locuinţe, ameninţate de inundaţii şi alunecări de teren, iar alţi locuitori s-au îndreptat din proprie iniţiativă către centrele de evacuare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici