Zeci de romi români fac bani, în Italia, căsătorindu-se cu extracomunitari

Zeci de români de etnie romă au încheiat căsătorii de formă la Milano, în schimbul unor sume ce ajung la 10.000 de euro, cu imigranţi extracomunitari care au nevoie de permise de rezidenţă în Italia.

1031 afișări
Imaginea articolului Zeci de romi români fac bani, în Italia, căsătorindu-se cu extracomunitari

Zeci de romi români fac bani, în Italia, căsătorindu-se cu extracomunitari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit viceprimarului oraşului Milano, Riccardo De Corato, poliţia a descoperit, în 2008, 94 de căsătorii de formă, relatează site-ul Cronacaqui.it. Două-treimi dintre acestea sunt încheiate între români de etnie romă şi extracomunitari nord-africani care au nevoie de permise de rezidenţă în Italia. Şi italienii practică această metodă pentru a-i ajuta pe extracomunitari să obţină cetăţenia italiană.

Sumele obţinute pentru aceste "servicii" sunt cuprinse între 7.000 şi 10.000 de euro. Fenomenul este în creştere la Milano, unde o treime dintre căsătoriile care implică imigranţi au devenit suspecte.

Procedurile sunt foarte simple. Cei doi aspiranţi se întâlnesc rapid într-un bar, stabilesc suma de bani şi pregătesc documentele necesare căsătoriei. În cele mai multe cazuri, ziua căsătoriei de probă nu se încheie nici măcar cu un sărut, iar membrii "cuplului" au vieţi total separate.

Uneori s-au înregistrat chiar şi situaţii de-a dreptul absurde; spre exemplu, o pensionară italiancă de 70 de ani s-a trezit căsătorită cu un transsexual extracomunitar în vârstă de 30 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici