Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, din cauza unei defecţiuni

Zeci de aeronave nu au putut decola de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, miercuri, din cauza unei defecţiuni a sistemului de alimentare cu combustibil a avioanelor, au informat reprezentanţii aeroportului, citaţi de The Independent şi BBC.

1300 afișări
Imaginea articolului Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, din cauza unei defecţiuni

Zeci de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, din cauza unei defecţiuni

Mii de pasageri au rămas blocaţi în aeroport, în condiţiile în care doar aeronavele care aveau suficient combustibil au putut decola.

„Aeronavele de pe Schiphol nu pot fi alimentate acum”, a informat aeroportul. „Aircraft Fuel Supply (compania care se ocupă de sistemul de alimentare, n.r.) are o problemă de sistem. Din aceasta cauză, zborurile ar putea avea întârzieri sau ar putea fi anulate”, au adăugat reprezentanţii companiei.

„Schiphol şi Aircraft Fuel Supply lucrează pentru identificarea unei soluţii. Nu este clar cât va dura această problemă. (...) Regretăm neplăcerile cauzate pasagerilor şi companiilor aeriene”, se mai arată în comunicat.

„Aeronavele de pe Schiphol nu pot fi alimentate. Acest lucru a cauzat întârzieri, iar multe zboruri europene şi unele intercontinentale au fost anulate”, a anunţat compania aeriană KLM. „Ne aşteptăm ca mâine, 25 iulie, operaţiunile de alimentare să fie repornite treptat. Aceasta înseamnă că şi mâine vor exista zboruri anulate”, a adăugat KLM.

Mai multe avioane care ar fi trebuit să aterizeze pe Schiphol au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

Aeroportul Internaţional Schiphol din Amsterdam este al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, iar luna iulie este una dintre lunile în care se înregistrează cei mai mulţi pasageri.

Taguri:
olanda,
schiphol,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici