Zelenski a insistat, la summitul din Republica Moldova, pentru primirea de avioane militare occidentale

Preşedintele Volodimir Zelenski a insistat, la summitul Comunităţii Politice Europene, pentru menţinerea asistenţei militare occidentale pentru Ucraina, declarându-se încrezător că va primi avioane militare occidentale.

318 afișări
Imaginea articolului Zelenski a insistat, la summitul din Republica Moldova, pentru primirea de avioane militare occidentale

Volodimir Zelenski speră că Ucraina va primi avioane de vânătoare F-16, de fabricaţie americană. "Am primit susţinere puternică din partea multor ţări", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Reuters, la finalul summitului Comunităţii Politice Europene, desfăşurat în Republica Moldova.

"Cu ajutorul Statelor Unite, vom crea o coaliţie" pentru furnizarea de avioane F-16, a insistat Zelenski.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a semnalat că susţine instruirea piloţilor ucraineni pentru a învăţa să utilizeze avioane F-16, iar Washingtonul a anunţat că nu se va opune furnizării unor aeronave de acest tip de către statele europene. Programul de instruire a piloţilor ucraineni va dura câteva luni, iar, deocamdată, niciun stat nu a anunţat clar că va furniza Ucrainei avioane F-16.

"I-am transmis preşedintelui Zelenski faptul că vom rămâne alături de Ucraina cât timp va fi necesar", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la finalul reuniunii Comunităţii Politice Europene, un forum informal de coordonare politică pe continentul european.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a afirmat, după reuniunea desfăşurată în Republica Moldova, că Polonia va participa la programul de instruire a piloţilor ucraineni pe avioane F-16. Morawiecki a precizat că Polonia nu poate oferi Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot.

La reuniunea Comunităţii Politice Europene (CPE) au participat zeci de lideri ai statelor din cadrul Uniunii Europene şi de pe continentul european.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici