Zelenski critici dure la adresa lui Scholz după refuzul Germaniei de a furniza Kievului rachete Taurus

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a criticat dur pe cancelarul german Olaf Scholz pentru că a refuzat să furnizeze Kievului rachete Taurus fabricate în Germania şi a sugerat că reticenţa se bazează pe dorinţa sa de a păstra armele pentru apărarea Berlinului împotriva unei ameninţări din partea Rusiei.

1481 afișări
Imaginea articolului Zelenski critici dure la adresa lui Scholz după refuzul Germaniei de a furniza Kievului rachete Taurus

Zelenski critici dure la adresa lui Scholz după refuzul Germaniei de a furnizeze Kievului rachete Taurus

"Din câte am înţeles, cancelarul crede că, fiind reprezentantul unui stat nenuclear, aceasta este singura armă pe care o are Germania, este cea mai puternică", a declarat Zelenski despre rachetele Taurus într-un interviu acordat Axel Springer, compania-mamă a POLITICO.
 
"Mi-a împărtăşit mesaje în care îmi spunea că nu-şi poate lăsa ţara fără o armă atât de puternică", a adăugat Zelenski despre Scholz.
 
Cu toate acestea, guvernul Germaniei prezintă publicului său o logică cu totul diferită pentru a nu trimite armele. Scholz a refuzat cu fermitate să trimită rachete Taurus în Ucraina, afirmând în declaraţii publice că o astfel de acţiune ar putea duce la o escaladare a războiului şi ar putea chiar să atragă Germania într-un conflict direct cu Rusia.
 
Ucrainenii doresc ca rachetele Taurus ale Germaniei, care au o rază de acţiune de aproximativ 500 de kilometri şi poartă un focos puternic, să lovească ţinte aflate în spatele liniilor de front, cum ar fi podul Kerch care leagă Rusia de Crimeea ocupată.
 
Cu toate acestea, comentariile lui Zelenski sugerează că există o motivaţie pe care cancelarul nu a rostit-o public - sau cel puţin o explicaţie pe care Scholz s-ar fi simţit cel mai confortabil să i-o ofere lui Zelenski: Că Berlinul are nevoie de arme pentru a-l descuraja pe preşedintele rus Vladimir Putin să atace Germania.
 
Zelenski a declarat că Scholz vede rachetele Taurus ca pe un mijloc de descurajare în faţa unui atac nuclear, deşi preşedintele a adăugat că nu vede logica acestui lucru. "Orice rachetă", a spus el, "nu va proteja o singură persoană de atacuri nucleare, dacă izbucneşte un război nuclear, Doamne fereşte".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici