Zelenski: "Daţi-ne doar 1% din avioanele şi tancurile voastre. DOAR 1%". Ce ţară membră NATO i-a răspuns solicitării preşedintelui ucrainean?

Marea Britanie va analiza solicitarea lui Zelenskiy de a trimite tancuri şi avioane, dar asta va fi dificil de efectuat din punct de vedere logistic, a declarat premierul britanic Boris Johnson

27426 afișări
Imaginea articolului Zelenski: "Daţi-ne doar 1% din avioanele şi tancurile voastre. DOAR 1%". Ce ţară membră NATO i-a răspuns solicitării preşedintelui ucrainean?

Zelenski a cerut Alianţei Nord-Atlantice ca toate statele membre să livreze Ucrainei 1% din toate forţele militare, transmite The Times of Israel

„Pentru a salva oamenii şi oraşele noastre, Ucraina are nevoie de asistenţă militară fără restricţii. În acelaşi mod în care Rusia îşi foloseşte întregul arsenal fără restricţii împotriva noastră”, a spus el reprezentanţilor NATO prin video-link.
În timp ce le-a mulţumit membrilor alianţei militare occidentale pentru echipamentul defensiv oferit până acum, el a făcut apel pentru arme ofensive.

„Poţi să ne dai un procent din toate avioanele tale. Un procent din tancurile tale. Un procent!", a strigat preşedintele ucrainean după ajutor internaţional.

"Marea Britanie va analiza solicitarea lui Zelenskiy de a trimite tancuri şi avioane, dar asta va fi dificil de efectuat din punct de vedere logistic", a declarat premierul britanic Boris Johnson

Între timp, Joe Biden a discutat cu Emmanuel Macron în marginea summitului NATO despre angajamentul de a continua presiunea asupra Federaţiei Ruse şi asistenţa Ucrainei, a spus Casa Albă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici