Zelenski: Deciziile occidentale privind ajutorul militar cheie pentru Ucraina sunt prea lente

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este de părere că aliaţilor occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina.

Urmărește
486 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Deciziile occidentale privind ajutorul militar cheie pentru Ucraina sunt prea lente

Zelenski: Deciziile occidentale privind ajutorul militar cheie pentru Ucraina sunt prea lente

Afirmaţa a fost făcută în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru agenţia Reuters, care a avut loc luni la Kiev. Zelenski a declarat că face presiuni asupra partenerilor pentru a se implica mai direct în războiul cu Rusia, pentru a-i permite Kievului să folosească arme occidentale împotriva echipamentelor militare inamice care se adună în apropierea graniţei, relevă sursa citată.

În cadrul interviului, preşedintele Zelenski s-a declarat supărat pentru faptul că deciziile partenerilor occidentali vin cu întârziere, acest lucru având consecinţe negative pentru Ucraina pe câmpul de luptă.

Liderul de la Kiev a descris livrarea ajutorului, printre care şi sistemele Patriot, pe care Ucraina se bazează foarte mult în războiul său cu Rusia, ca fiind ,,un mare pas înainte, dar înainte de asta, doi paşi înapoi".

,,Fiecare decizie la care ajungem noi, apoi mai târziu toată lumea împreună, este întârziată cu aproximativ un an", a spus el pentru Reuters.

Zelenski a reiterat solicitările Kievului către Occident pentru a primi mai mult sprijin, inclusiv prin doborârea rachetelor ruseşti deasupra teritoriului ucrainean în anumite circumstanţe.

Totodată, acesta a afirmat că până în acest moment nu s-a ajuns la hotărâri pozitive privind acordul ţărilor occidentale pentru ca Ucraina să poată folosi armele furnizate de acestora Kievului.

Declaraţiile preşedintelui Zelenski au loc într-un moment critic pentru Ucraina, întrucât forţele armate ucrainene sunt depăşite numeric de către cele ruseşti. De asemenea, Rusia a început să obţină câştiguri teritoriale în estul şi nord-estul Ucrainei, în special în regiunea Harkov, în urma intensificării atacurilor din această zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici