Zelenski declară că Rusia pregăteşte un proces al soldaţilor ucraineni capturaţi în Mariupol: „Asta ar însemna tăierea negocierilor. Ucraina nu va tolera torturarea eroilor săi”

  • Zelenski a declarat duminică noaptea, pe pagina sa de Facebook, că ruşii pregătesc, la Mariupol, un „proces-spectacol” pentru soldaţii ucraineni capturaţi.
  • Iar Ucraina nu va tolera chinuirea apărătorilor săi - va tăia orice negociere cu Kremlinul.
907 afișări
Imaginea articolului Zelenski declară că Rusia pregăteşte un proces al soldaţilor ucraineni capturaţi în Mariupol: „Asta ar însemna tăierea negocierilor. Ucraina nu va tolera torturarea eroilor săi”

Captură video Zelenski/Facebook

Preşedintele Ucrainei spune că, potrivit informaţiilor din presa locală, ruşii pregătesc la Mariupol „decorul pentru un proces spectacol al soldaţilor ucraineni capturaţi, unul complet dezgustător şi absurd”.
 
„Ziua 180 de apărare şi începutul unei noi săptămâni. E săptămâna pe care o aşteptăm an de an, este sărbătoarea Ucrainei - Ziua Independenţei. În această săptămână, invadatorii nu s-ar fi aşteptat, că după şase luni de război brutal, vom continua totuşi
să celebrăm independenţa pe pământul nostru, în capitala noastră. Dar este pământul nostru. Independenţa noastră. Şi nimeni nu ne poate fura asta. Vom ieşi victorioşi. Suntem mai încrezători, mai uniţi, mai puternici decât în ultimele decade. Teroriştii ruşi lovesc în sentimentele patriotice, în rănile poporului, crud şi cinic, dar cu o diferită armă: accea a propagandei. Chinuirea celor mai vulnerabili oameni, care au cele mai multe probleme, este unul dintre mijloacele de presiune oribile, devenite obişnuite pentru Rusia. Dacă acest oribil spectacol va avea loc, dacă va avea loc acest abuz, orice negocieri cu Rusia vor fi imposibile. Nu vom mai comunica. Toţi partenerii ucraineni ştiu despre ameninţările Rusiei. Sunt sigur că liderii lumii vor reacţiona şi înţeleg că Ucraina nu va accepta torturarea celor care apără libertatea şi ţara de invadatori”, a declarat Volodimir Zelenski. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici