Zelenski despre sugestiile de a negocia cu Putin: E imposibil să faci compromisuri "cu un mincinos”

Zelenski spune la CNN, despre sugestiile de a negocia cu Putin. că este imposibil să faci compromisuri "cu un mincinos”.

810 afișări
Imaginea articolului Zelenski despre sugestiile de a negocia cu Putin: E imposibil să faci compromisuri "cu un mincinos”

Zelenski despre sugestiile de a negocia cu Putin: E imposibil să faci compromisuri "cu un mincinos”

Preşedintele Ucrainei spune că exemplul lui Evgheni Prigojin, liderul mercenar rus care a murit într-un accident de avion luna trecută, arată ce se întâmplă atunci când încerci să faci o înţelegere cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Contraofensiva ucraineană de până acum a avut ca rezultat doar câştiguri modeste, dar Volodimir Zelenski a declarat pentru CNN că a respins sugestiile potrivit cărora a venit timpul să negocieze pacea cu Kremlinul.

"Atunci când vrei să ai un compromis sau un dialog cu cineva, nu poţi să o faci cu un mincinos", a declarat Zelenski.

Sfârşitul liderului Wagner, la doar câteva săptămâni după ce a condus o revoltă împotriva modului în care Putin a gestionat războiul, a fost un avertisment de care trebuie să se ţină cont, a sugerat Zelenski.

În timp ce Statele Unite şi alţi aliaţi cheie ai Ucrainei continuă să furnizeze arme Kievului, subliniind că nu există deocamdată condiţii pentru a urmări o pace "dreaptă şi durabilă", alţi câţiva lideri mondiali proeminenţi, precum brazilianul Luiz Inácio Lula Da Silva, au pus pe seama Ucrainei sarcina de a pune capăt războiului.

Liderul ucrainean a indicat exemplele altor ţări care au fost atacate de soldaţii ruşi şi care continuă să fie parţial ocupate de Moscova, ca sprijin pentru afirmaţiile sale: "Aţi văzut vreun compromis din partea lui Putin în alte probleme? Cu Georgia? Cu Moldova?" a întrebat retoric Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici