Zelenski îndeamnă la "unitate neclintită" în SUA până la "restabilirea păcii"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut marţi Statelor Unite să rămână unite, în timp ce există întrebări asupra sprijinului american pentru ţara sa în urma alegerilor la mijlocul mandatului pentru a determina controlul asupra Congresului SUA.

379 afișări
Imaginea articolului Zelenski îndeamnă la "unitate neclintită" în SUA până la "restabilirea păcii"

Zelenski îndeamnă la "unitate neclintită" în SUA până la "restabilirea păcii"

„Vă cer să menţineţi unitatea neclintită, aşa cum este acum, până în ziua în care auzim cu toţii acele cuvinte importante la care am visat... Până când vom auzi că pacea a fost în sfârşit restabilită. Democraţiile nu trebuie să se oprească în drumul lor către victorie”, a spus el într-un discurs video, primind Medalia Libertăţii SUA.
 
Preşedintele american Joe Biden, care a fost un aliat cheie al Ucrainei în furnizarea de arme şi sprijin financiar pentru a respinge invazia Moscovei, a încurajat alegătorii să susţină democraţii în Camera Reprezentanţilor şi în Senat.
 
Dacă Congresul va avea majoritate republicană, Biden ar fi lăsat fără putere, punând sub semnul întrebării sprijinul solid şi continuu al SUA pentru Kiev.
 
„Ca în orice societate democratică, ucrainenii au opinii diferite despre viaţă şi politică. Aşa cum a fost cazul în anii precedenţi, ne-am simţit divizaţi, ne-am certat dacă vom putea vreodată să trăim împreună”, a spus Zelenski.
 
„Dar când Rusia a decis să ne distrugă libertatea şi să şteargă Ucraina de pe faţa pământului, ne-am unit imediat şi păstrăm această unitate.”
 
Congresul SUA a alocat 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina în mai, cu sprijin peste liniile de partid, iar ministrul apărării al Ucrainei a mulţumit luni săptămâna aceasta SUA după ce Kievul a primit mai multe sisteme de apărare aeriană. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici