Zelenski introduce în Rada un proiect de lege privind cetăţenia multiplă

1622 afișări
Imaginea articolului Zelenski introduce în Rada un proiect de lege privind cetăţenia multiplă

Zelenski introduce în Rada un proiect de lege privind cetăţenia multiplă

„Astăzi (luni - n.r.) introduc în Rada Supremă a Ucrainei un proiect de lege cheie care va permite adoptarea unor modificări cuprinzătoare ale legislaţiei şi introducerea instituţiei cetăţeniei multiple. Şi va permite tuturor etnicilor ucraineni şi descendenţilor lor din diferite ţări ale lumii să aibă cetăţenia noastră. Bineînţeles, cu excepţia cetăţenilor ţării agresoare”, a declarat preşedintele ucrainean într-un discurs video cu ocazia Zilei Unităţii, citat de Interfax Ukraine

Potrivit lui, „toţi cei care, în perioadele diferitelor valuri de emigraţie, au fost forţaţi să părăsească ţara natală, regăsindu-se în Europa, Statele Unite, Canada, ţările asiatice, America Latină. Toţi cei care ne ajută, în ciuda sutelor de mii de kilometri de ţara lor natală. Voluntarii străini, cei care s-au ridicat pentru apărarea Ucrainei. Toţi cei care luptă pentru libertatea Ucrainei ca patrie. Iar decizia corespunzătoare este unul dintre elementele unei astfel de libertăţi, una dintre posibilităţile de realizare a unui astfel de drept. Dreptul de a fi ucrainean”.

Zelenski a mai spus că a semnat un decret privind teritoriile din Federaţia Rusă locuite istoric de ucraineni. „Aceasta este întoarcerea adevărului despre trecutul istoric de dragul viitorului ucrainean”, a spus el.

Astfel de terenuri includ teritorii din teritoriul Krasnodar, regiunile Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk şi Rostov.

Potrivit lui Zelenski, „în fiecare an, la 22 ianuarie, am menţionat întotdeauna două lecţii cheie ale acelor vremuri. Două indicii pentru toate generaţiile naţiunii ucrainene. Pentru a-ţi câştiga propria statalitate, trebuie să lupţi. Pentru a o proteja, trebuie să vă uniţi. Şi a venit ziua în care am reuşit să dovedim acest lucru”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici