Zelenski măreşte bugetul pentru apărare al Ucrainei. Cum vor fi acoperite cheltuielile

  • Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski va aloca mai multe fonduri pentru a susţine războiul contra Rusiei
  • Zelenski a reafirmat nevoia de întărire a sectorului de apărare al ţării
  • Guvernul va aloca compensaţii pentru a nu afecta populaţia civilă
1092 afișări
Imaginea articolului Zelenski măreşte bugetul pentru apărare al Ucrainei. Cum vor fi acoperite cheltuielile

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că va mări bugetul de apărare pentru a putea face faţă Rusiei în război. Noul buget aprobat va intra în uz de anul viitor şi se ridică la peste 27.4 miliarde de dolari (peste un trilion de grivine).

Cheltuielile de apărare şi securitate sunt necesare în timpul stării de război, susţine Zelenski. Zelenski s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri cu ministrul de Finanţe Serhiy Marchenko şi cu alţi oficiali pentru a discuta distribuţia bugetară

„Este clar că acesta este bugetul unei ţări aflate în război. Peste un trilion de grivne vor merge anul viitor către sectorul de securitate şi apărare. Aceasta va fi prioritatea numărul unu”, a declarat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a dat asigurări că celelalte sectoare nu vor fi neglijate şi vor fi acordate compensaţii. Obligaţiile sociale, cum ar fi pensiile, vor fi acoperite integral iar cheltuielile necritice vor reduse cât mai mult posibil.

Guvernul va prezenta planuri de reducere a cheltuielilor pentru întreprinderile de stat, oficialii şi instituţiile care sunt considerate neesenţiale. Un fond special de reconstrucţie va fi înfiinţat parţial din veniturile obţinute după confiscarea bunurilor ruseşti.

Costurile războiului combinate cu veniturile fiscale mai mici au lăsat un deficit fiscal de 5 miliarde de dolari pe lună sau 2.5% din PIB-ul Ucrainei. Deficitul anual se ridică la 25% din PIB, faţă de doar 3.5% cât era înainte de conflict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici