Zelenski mininalizează pierderea Avdiivka şi cere sprijin rapid de la aliaţi

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a minimalizat pierderea oraşului Avdiivka în confruntarea cu forţele ruse şi caută sprijin imediat din partea aliaţilor occidentali, pe fondul împlinirii celor doi ani de la invazia Ucrainei, notează Reuters.

113 afișări
Imaginea articolului Zelenski mininalizează pierderea Avdiivka şi cere sprijin rapid de la aliaţi

Zelenski mininalizează pierderea Avdiivka şi cere sprijin rapid de la aliaţi

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Fox News, în regiunea Harkov, acolo unde liderul ucrainean a subliniat că anul 2023 a fost unul ,,complicat”, mai ales pe finalul acestuia.

Săptămâna trecută, trupele ruseşti au cucerit oraşul Avdiivka, fiind considerată cea mai mare victorie a Rusiei în ultimele opt luni, de la ocuparea oraşului Bahmut.

În cadrul interviului, Zelenski a punctat victoriile din sud-estul ţării, în special în regiunea Harkov.

"În aceşti doi ani am recuperat o parte din regiunea Harkov. Acum suntem în această regiune ... şi am deblocat Marea Neagră. Există rute de cereale şi am distrus multe dintre navele lor din flota rusă", a declarat preşedintele ucrainean, potrivit sursei citate.

În comentariile sale, Volodimir Zelenski şi-a exprimat o nouă nemulţumire faţă de încetinirea sprijinului Ucrainei din partea occidentalilor, fără a nominaliza Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici