Zelenski neagă că războiul dintre Ucraina şi Rusia se află în "impas"

Preşedintele Volodimir Zelenski a negat sâmbătă că războiul dintre Ucraina şi Rusia a ajuns într-un "impas", respingând sugestiile liderilor occidentali care fac presiuni pentru negocieri de pace.

823 afișări
Imaginea articolului Zelenski neagă că războiul dintre Ucraina şi Rusia se află în "impas"

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Linia frontului dintre cele două părţi aflate în conflict abia dacă s-a mişcat în ultimele luni, iar un oficial ucrainean de rang înalt a avertizat săptămâna aceasta că războiul este în impas, relatează France 24.

"Timpul a trecut, oamenii sunt obosiţi... Dar acesta nu este un impas", a declarat Zelenski la o conferinţă de presă la Kiev, alături de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Liderul ucrainean a respins, de asemenea, ideea că ţările occidentale fac presiuni asupra Kievului pentru a începe negocieri cu Rusia, în contextul în care există informaţii potrivit cărora oficiali americani şi europeni au discutat despre acest lucru.

"Nimeni dintre partenerii noştri nu ne presează să ne aşezăm la masă cu Rusia, să discutăm şi să îi oferim ceva", a spus el.

Războiul Israel-Hamas îndepărtează atenţia de la Ucraina

Zelenski a declarat că războiul dintre Israel şi Hamas a atras, de asemenea, atenţia de la Ucraina şi a afirmat că acesta este "obiectivul Rusiei".

"Desigur, este clar că războiul din Orientul Mijlociu, acest conflict, îndepărtează atenţia", a declarat Zelenski.

"Am fost deja în situaţii foarte dificile atunci când aproape că nu s-a acordat atenţie Ucrainei", a spus el, dar a adăugat: "Sunt absolut sigur că vom depăşi această provocare".

Susţinătorii Ucrainei, inclusiv Statele Unite, au susţinut că sunt gata să sprijine Kievul cu sprijin militar şi financiar atât timp cât va fi nevoie pentru a învinge Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici