Zelenski nu va renunţa la teritoriile din estul ţării pentru a pune capăt războiului cu Rusia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat pentru CNN că Ucraina nu este dispusă să renunţe la teritoriile din estul ţării pentru a pune capăt războiului cu Rusia, iar armata ucraineană este pregătită să lupte cu cea a Moscovei în regiunea Donbas.

2999 afișări
Imaginea articolului Zelenski nu va renunţa la teritoriile din estul ţării pentru a pune capăt războiului cu Rusia

Zelenski nu va renunţa la teritoriile din estul ţării pentru a pune capăt războiului cu Rusia

Despre bătălia din regiunea Donbas, Zelenski spune că ar putea influenţa cursul întregului război.

Zelenski a declarat vineri, într-un interviu exclusiv la CNN, din biroul său din Kiev, că ţara sa nu are nicio garanţie că Rusia nu va încerca din nou să cucerească Kievul dacă va reuşi să captureze Donbasul.

„De aceea este foarte important pentru noi să nu le permitem, să rămânem pe poziţii, pentru că această bătălie... poate influenţa cursul întregului război”, a spus Zelenski.

„Pentru că nu am încredere în armata rusă şi în conducerea rusă”, a continuat el. „De aceea înţelegem că faptul că i-am respins şi au plecat, iar ei fugeau dinspre Kiev - dinspre nord, dinspre Cernihiv şi din acea direcţie - nu înseamnă că, dacă vor reuşi să captureze Donbasul, nu vor veni mai departe spre Kiev”.

Au trecut mai bine de şapte săptămâni de la începerea atacului preşedintelui rus Vladimir Putin asupra Ucrainei. Armata ucraineană a rezistat cu succes ofensivei Rusiei, surprinzând atât serviciile secrete americane, cât şi Kremlinul, care plănuise o victorie rapidă şi decisivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici