Zelenski: Rusia a încercat să mă elimine în Operaţiunea Maidan 3 / Preşedintele Ucrainei spune că a supravieţuit deja la cel puţin "cinci, şase" tentative de asasinat

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că este conştient de ultimul complot al Rusiei de a-l înlătura de la putere până la sfârşitul anului, potrivit Politico.

1261 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Rusia a încercat să mă elimine în Operaţiunea Maidan 3 / Preşedintele Ucrainei spune că a supravieţuit deja la cel puţin "cinci, şase" tentative de asasinat

Zelenski: Rusia a încercat să mă elimine în Operaţiunea Maidan 3 / Preşedintele Ucrainei spune că a supravieţuit deja la cel puţin "cinci, şase" tentative de asasinat

Zelenski a declarat pentru The Sun că a supravieţuit deja la cel puţin "cinci, şase" tentative de asasinat de la începutul invaziei la scară largă a Moscovei în Ucraina, în februarie 2022, cea mai recentă campanie de înlăturare a sa având numele de cod Operaţiunea Maidan 3.

"Înseamnă schimbarea preşedintelui. Poate că nu este prin ucidere, vreau să spun că este vorba de schimbare - vor folosi orice instrumente pe care le au"", a declarat Zelenski. Termenul limită al Kremlinului este "până la sfârşitul anului", a adăugat preşedintele ucrainean.

Numele de cod pare să fie o referire la Euromaidanul din 2014, în timpul căreia protestatarii l-au răsturnat pe preşedintele Viktor Ianukovici, favorabil Moscovei.

Rusia are un istoric de tentative de asasinat împotriva oponenţilor săi, iar Zelenski a făcut în mod regulat aluzie la tentativele de asasinat asupra vieţii sale de la începutul războiului.

În calitate de lider al Ucrainei, el a devenit simbolul refuzului ţării de a se supune Rusiei.

Într-un interviu acordat CNN în luna iulie, Zelenski a explicat că nu-şi poate permite să se gândească la faptul că viaţa sa a fost în pericol constant.

"Bineînţeles, gărzile mele de corp ar trebui să se gândească cum să împiedice acest lucru să se întâmple, iar aceasta este sarcina lor. Eu nu mă gândesc la asta", a declarat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici