Zelenski: Ruşii vor provoca un accident nuclear de proporţii la Zaporojie

  • Lumea a evitat joi un accident cu radiaţii la centrala nucleară Zaporojie, după ce curentul a fost întrerupt
  • Funcţionarea celor două reactoare rămase în uz a fost periclitată de acţiunile trupelor ruse
  • Tot mai mulţi oficiali străini militează pentru demilitarizarea centralei
1759 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Ruşii vor provoca un accident nuclear de proporţii la Zaporojie

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski susţine că deşi electricitatea a fost restabilită la centrala nucleară Zaporojie, pericolul nu a fost îndepărtat. Greşeala de a opri curentul electric putea provoca un accident nuclear de proporţii. Electricitatea este utilizată pentru sistemele de răcire şi siguranţă ale centralei nucleare.

„Dacă nu s-ar fi pornit generatoarele diesel... dacă personalul staţiei noastre nu ar fi reacţionat după pană de curent, atunci am fi fost deja obligaţi să depăşim consecinţele unui accident cu radiaţii”, a declarat Zelenski.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică vrea să realizeze verificări la cea mai mare centrală nucleară din Europa şi i-a solicitat Rusiei permisiunea de a le efectua. Totodată, AIEA militează pentru demilitarizarea centralei şi crearea unei zone tampon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici