Zelenski s-a întâlnit cu preşedintele Germaniei, în timpul unei vizite la Berlin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit Germaniei pentru sprijinul acordat, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o duminică cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier, transmite Reuters.

178 afișări
Imaginea articolului Zelenski s-a întâlnit cu preşedintele Germaniei, în timpul unei vizite la Berlin

Zelenski s-a întâlnit cu preşedintele Germaniei, în timpul unei vizite la Berlin

Zelenski a sosit la Berlin de la Roma, unde s-a întâlnit separat sâmbătă cu premierul italian Giorgia Meloni şi cu Papa Francisc. Papa a indicat că Vaticanul va ajuta la repatrierea copiilor ucraineni luaţi de ruşi.

Preşedintele ucrainean a zburat la Berlin cu un avion al guvernului german.

„În cea mai dificilă perioadă din istoria modernă a Ucrainei, sunt mândru că Germania este prietenul nostru adevărat şi aliatul nostru de încredere”, a scris Zelenski în cartea de oaspeţi a preşedinţiei germane. „Împreună vom învinge şi vom readuce pacea în Europa”.

Zelenski se întâlneşte duminică şi cu cancelarul german Olaf Scholz, înainte de a se îndrepta spre Aachen, în vestul Germaniei, pentru a primi prestigiosul premiu Carol cel Mare în onoarea serviciilor aduse Europei.

Germania a anunţat sâmbătă un ajutor militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare pachet de acest tip de până acum de la invazia Rusiei din februarie anul trecut, şi a promis sprijin suplimentar pentru Kiev atât timp cât va fi necesar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
berlin,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici