Zelenski, vizite în Germania şi Franţa spre a obţine sprijin pentru Ucraina

  • Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mers vineri în Germania, pentru a obţine asistenţă militară şi angajamente de securitate, la aproape doi ani de la invazia Rusiei.
  • După semnarea unui acord cu Germania, va urma unul cu Franţa.
96 afișări
Imaginea articolului Zelenski, vizite în Germania şi Franţa spre a obţine sprijin pentru Ucraina

Zelenski, vizite în Germania şi Franţa spre a obţine sprijin pentru Ucraina

Vizita lui Zelenski are loc în timp ce trupele ucrainene încearcă să oprească forţele ruseşti care se apropie de oraşul Avdiivka, din estul ţării. Ucraina se confruntă cu un deficit de forţă de muncă şi de stocuri de muniţie, în timp ce ajutorul militar american este amânat de luni de zile, scrie Reuters.

,,Încep două zile importante. Întâlniri cu partenerii din Germania şi Franţa, noi acorduri şi Conferinţa de Securitate de la Munchen", a arătat Zelenski pe reţelele de socializare.

Londra a arătat că acest acord a oficializat sprijinul pe care îl va oferi în continuare pentru Ucraina.

Kievul consideră că acordurile de securitate cu aliaţii nu ar înlocui în niciun fel obiectivul său strategic de a adera la NATO, care consideră orice agresiune asupra unuia dintre cei 31 de membri ai săi ca fiind un atac asupra tuturor, în conformitate cu prevederile articolului 5.

Cancelaria lui Scholz a declarat că va fi semnat un acord privind garanţiile de securitate şi sprijinul pe termen lung, fără a oferi mai multe detalii înainte de întâlnire. La rândul lor, oficialii francezi au oferit puţine amănunte despre acordul dintre Paris şi Kiev înainte de semnarea acestuia, programată vineri seară la Palatul Elysee din Paris. Aceştia au precizat că acordul include elemente economice şi financiare şi nu se limitează la cele militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici