Zelensky nu se teme de alegerile prezidenţiale din SUA. „Ucraina va câştiga până în 2024”, spune preşedintele

Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a spus că nu este îngrijorat de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2024 şi de ce ar putea însemna acestea în ceea ce priveşte sprijinul Washingtonului pentru Kiev, deoarece crede că Ucraina va câştiga până atunci.

529 afișări
Imaginea articolului Zelensky nu se teme de alegerile prezidenţiale din SUA. „Ucraina va câştiga până în 2024”, spune preşedintele

Cine ştie unde vom fi  când vor avea loc alegerile?” a transmis el radiodifuzorilor publici europeni într-un interviu publicat joi, potrivit unuia dintre posturi, BBC.

„Cred că vom câştiga până atunci”

Zelensky a adăugat că Ucraina continuă să se bucure de sprijin bipartizan în Congresul SUA, potrivit CNN

Comentariile lui Zelensky au venit după ce fostul preşedinte Donald Trump nu a spus miercuri seara cine crede că ar trebui să prevaleze în război, ci le-a spus alegătorilor din New Hampshire GOP că vrea ca „ oamenii să înceteze să mai moară în acest război” şi că nu „gândeşte în termeni ce ţine de victoria sau înfrângerea Ucrainei”.

În timp ce Trump a spus că se va întâlni cu Zelensky şi cu preşedintele rus Vladimir Putin şi va rezolva războiul din Ucraina „într-o singură zi, în doar 24 de ore”, nu a spus dacă crede că Putin ar trebui să fie condamnat ca un criminal de război. 

Administraţia Biden a ajutat Ucraina cu aproape 40 miliarde de dolari de la începerea invaziei ruseşti. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici