Zelenski: Putin nu îşi va putea salva viaţa după un atac nuclear

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că se îndoieşte de capacitatea dictatorului rus Vladimir Putin de a conduce o lovitură nucleară tactică.

9435 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Putin nu îşi va putea salva viaţa după un atac nuclear

Zelensky: Putin nu îşi va putea salva viaţa după un atac nuclear

„Este dificil pentru ruşi să controleze tot ce se întâmplă în ţara lor, la fel cum ei nu controlează tot ce au pe câmpul de luptă”, a spus Zelensky, subliniind faptul că armata şi armatele ruse sunt într-o stare mai proastă decât credea Kremlinul înainte să lanseze o invazie pe scară largă a Ucrainei.

Cu toate acestea, Zelensky a adăugat pe 6 octombrie că lumea „nu-l va ierta niciodată nici pe Putin, nici pe Rusia” dacă acesta foloseşte efectiv arme nucleare.

În timp ce Rusia se confruntă cu înfrângerea pe câmpul de luptă, Putin a început să folosească şantajul nuclear în încercarea de a încetini contraofensiva Ucrainei.

„Când integritatea sa teritorială este ameninţată, Rusia va folosi tot ce poate, aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin pe 21 septembrie, în timp ce a ordonat o „mobilizare parţială”.

Între timp, Statul Major al Ucrainei a raportat pe 6 octombrie că Forţele Armate au eliberat 93 de aşezări în nord-estul Ucrainei de la anunţul lui Putin. Forţele armate ale Ucrainei au avansat cu 55 de kilometri adânc în teritoriul ocupat de ruşi şi au preluat controlul pe peste 2.400 de kilometri pătraţi, a informat armata ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici