Zero tolerenţă faţă de COVID. Un oraş din China va testa 14 milioane de persoane în următoarele 48 de ore

Oraşul portuar chinez Tianjin îşi propune să îşi testeze cei 14 milioane de locuitori în următoarele 48 de ore, după descoperirea unui focar de cazuri de Covid. Dintre cele 20 de cazuri descoperite, două sunt varianta Omicron.

390 afișări
Imaginea articolului Zero tolerenţă faţă de COVID. Un oraş din China va testa 14 milioane de persoane în următoarele 48 de ore

Zero tolerenţă faţă de COVID. Un oraş din China va testa 14 milioane de persoane în 48 de ore

Locuitorii au fost sfătuiţi să rămână acasă până la efectuarea testelor şi trebuie să primească un rezultat negativ pentru a obţine certificatul verde necesar pentru a utiliza transportul public, relatează BBC.

China aplică la nivel naţional o politică "zero Covid", care are ca scop eradicarea bolii în comunitate.

Spre deosebire de alte părţi ale lumii, care s-au deschis în urma campaniilor de vaccinare, China a luat măsuri dure de fiecare dată când un focar a fost descoperit. Printre măsuri s-au numărat testarea în masă şi carantine dure.

Este posibil ca această politică să fie pusă sub presiune odată cu Anul Nou Lunar, 1 februarie, când milioane de oameni călătoresc, precum şi cu Jocurile Olimpice de iarnă care încep în scurt timp. Oraşul gazdă, Beijing, se află la doar 115 km de Tianjin.

Organizatorii Jocurilor Olimpice operează o "buclă închisă", în care participanţii la jocuri pot pleca din zona specială doar dacă intră în carantină sau părăsesc ţara. Locuitorii din Beijing au fost sfătuiţi să evite să se apropie de vehiculele folosite pentru a transporta oamenii la şi de la jocuri, relatează Reuters.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici