Zgârie-nori acoperiţi de graffiti-uri în Los Angeles. Profesor: O formă de protest

Mai multe de persoane au pătruns prin efracţie în proiectul de dezvoltare a zgârie-norilor Oceanwide Plaza din Los Angeles, acoperind ferestrele clădirilor neterminate cu litere de tipar colorate, pe care scria, printre altele, "Crave", "Dank" şi "Amen", a declarat joi poliţia, citată de NYT.

723 afișări
Imaginea articolului Zgârie-nori acoperiţi de graffiti-uri în Los Angeles. Profesor: O formă de protest

Zgârie-nori acoperiţi de graffiti-uri în Los Angeles. Profesor: O formă de protest

Clădirile de 40 de etaje, neterminate, urmau să fie cele mai înalte turnuri rezidenţiale din oraş, potrivit Forbes. Clădirile se află vizavi de Crypto.com Arena din L.A. Live, unde vor avea loc duminică premiile Grammy.

Proiectul Oceanwide Plaza trebuia să fie un spaţiu cu destinaţie mixtă, cu magazine de vânzare cu amănuntul, un hotel şi apartamente de lux, dar proiectul a fost oprit în 2019 după ce dezvoltatorul, Oceanwide Holdings, a rămas fără bani, a relatat The Los Angeles Times.

Graffiti-ul nu a făcut decât să sublinieze clădirile neterminate, despre care criticii spun că sunt o monstruozitate şi o sursă de frustrare pentru mulţi rezidenţi.

Kevin de León, membru al Consiliului Local din Los Angeles, a făcut apel la proprietarii clădirilor să facă ceva în legătură cu proprietăţile vacante.

"Oraşul Los Angeles a notificat deja proprietarii de imobile pentru a se conforma unui termen limită care îi instruieşte să îşi îndeplinească responsabilităţile", a declarat dl de León în timpul unei conferinţe de presă vineri dimineaţă. El nu a putut fi contactat sâmbătă pentru comentarii.

Stefano Bloch, profesor la Universitatea din Arizona, a declarat că graffiti-ul a contribuit la atragerea atenţiei asupra proiectului incomplet, menţionând totodată că intruşii au încălcat totuşi legea.

"Este vorba de oameni care îşi asumă responsabilitatea de a folosi un spaţiu care, în multe feluri, a fost abandonat de oameni cu bani şi putere", a declarat Bloch, care este originar din Los Angeles.

Cei responsabili de graffiti s-ar putea să nu se confrunte cu aceleaşi repercusiuni juridice dure ca în trecut, a declarat dl Bloch. Cu zeci de ani în urmă, persoanele ce făceau graffiti-uri se confruntau cu pedepse cu închisoarea, dar acum este mai probabil să fie amendaţi pentru vandalism şi încălcarea proprietăţii, a spus el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici