Zuckerberg l-a avertizat pe Trump cu privire la companiile chinezeşti de tehnologie

  • Zuckerberg a discutat cu Trump despre pericolul reprezentat de companiile chineze de tehnologie
  • Şeful Facebook a spus că riscul companiilor chineze e mai important decât controlul social media
  • Atât Facebook, cât şi Casa Albă au negat vreo influenţă a lui Zuckerberg pe această temă
4278 afișări
Imaginea articolului Zuckerberg l-a avertizat pe Trump cu privire la companiile chinezeşti de tehnologie

Oare să fie doar o coincidenţă faptul că, imediat după decretul semnat de Trump, care interzicea TikTok, Facebook a lansat Instagram Reels?

Iată câteva amănunte.

Anul trecut, în octombrie, Mark Zuckerberg a fost invitat la o cină la Casa Albă, o cină la care a discutat cu Trump şi despre controlul asupra social media. Însă şeful Facebook a strecurat abil în discuţie un subiect mult mai apetisant pentru preşedintele american – companiile chineze de tehnologie -, care ar reprezenta un pericol la adresa modului de viaţă american şi la adresa companiilor americane de tehnologie.

A susţinut că riscul prezentat de aceste companii ar fi mai important decât controlul asupra Facebook şi că ByteDance, compania mamă a TikTok nu împărtăşeşte valorile Facebook cu privire la libertaea de exprimare.

De altfel, Zuckerberg mai discutase pe aceeaşi temă, în septembrie, cu reprezentantul republican Tom Cotton din Arkansas, şi liderul minorităţii din Senat, Chuck Schumer. O lună mai târziu, coincidenţă sau nu, cei doi au cerut o investigaţie asupra TikTok legată de securitatea naţională.

Peter Navarro, consilierul pentru comerţ al lui Trump, a negat însă orice influenţă a lui Zuckerberg asupra preşedintelui american, iar Facebook a comunicat că Zuckerberg nu a pledat niciodată împotriva TikTok.

Însă, să nu uităm că din toată social media aflată sub tirul lui Trump, Facebook a ieşit cel mai puţin şifonată, iar Instagram Reel, o clona TikTok, s-a lansat pe piaţă exact când platforma chineză se pregăteşte de ieşire din Statele Unite, sau de cumpărare, dacă e să luăm în calcul intenţiile Microsoft.

Te las pe tine să decizi dacă e o coincidenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici