Teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecţiei SARS-CoV-2, oferite pacienţilor de către Medlife

  • Nivelul de accesare a serviciilor de prevenţie a scăzut în perioada pandemiei, conform datelor statistice
  • Prin acest demers, Sistemul Medical MedLife îşi propune să încurajeze prevenţia, vizita la medic şi implicit monitorizarea bolilor cronice
  • Demersul este valabil pentru toţi pacienţii care vin în clinicile MedLife pentru control, consultaţie sau investigaţie medicală non-invazivă în intervalul 7 februarie – 7 martie
6755 afişări
Imaginea articolului Teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecţiei SARS-CoV-2, oferite pacienţilor de către Medlife

Teste rapide gratuite pentru depistarea infecţiei SARS-CoV-2

În ultimul timp, din cauza pandemiei de COVID-19, românii au devenit mai reticenţi în ceea ce priveşte vizita la medic, referitor la screening medical periodic, dar şi privind evaluarea stării de sănătate când au simptome noi sau monitorizarea unei boli cronice.
 
Prin urmare, MedLife oferă gratuit, la cerere, teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2 tuturor pacienţilor care le trec pragul pentru control, consultaţie sau o investigaţie medicală, în perioada 7 februarie- 7 martie 2021
 

Prevenţia şi monitorizarea bolilor cronice nu sunt o prioritate pentru români

 
Conform statisticilor oferite de Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţional de Statistică şi Informatică, în perioada ianuarie – septembrie 2020 s-au înregistrat scăderi ale numărul de diagnosticări sau monitorizări ale bolilor cronice în rândul pacienţilor români.
 
Au fost înregistrate cu aproximativ 13% mai puţine cazuri de cancer decât în aceeaşi perioadă în 2019, cu aproximativ 20% mai puţine cazuri de diabet zaharat şi cu 32% mai puţine cazuri de tuberculoză. De asemenea, şi la nivel internaţional, diagnosticarea şi tratarea bolilor cardio-vasculare au scăzut cu aproape două treimi în întreaga lume în primele luni ale pandemiei. Acest trend descendent a fost confirmat şi prin prisma datelor interne MedLife.
 

Rezultatul testului antigen: gata în doar 15 minute, în ziua programării

 
Testele rapide gratuite pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV2 (COVID-19) se vor efectua în ziua programării, cu 15 minute înainte.
Aceste teste sunt bazate pe detecţia de antigeni, care pun în evidenţă prezenţa unor proteine din componentă virusului SARS-CoV2 (antigene virale) şi sunt acceptate în transmiterea datelor către DSP. Testele pot avea avantajul de a fi rapide şi indică faza acută a bolii (chiar şi în cazul pacienţilor asimptomatici), dar pot prezenta atât rezultate fals pozitive, cât şi fals negative. 
 
        
 
Pentru certificare, testele pozitive trebuie urmate de un test RT- PCR SARS- CoV-2. În mod particular, aceste teste sunt destinate pentru a fi utilizate numai de către profesionişti, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei şi interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat.
 
„Încă de la începutul pandemiei, am venit cu soluţii pentru a crea un mediu cât mai sigur atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical. Ne-am adaptat rapid contextului şi am continuat să dezvoltăm şi să îmbunătăţim permanent măsurile de protecţie şi prevenţie pentru a putea limita riscul de răspândire a noului coronavirus. După aproape un an, analizând trendul, am observat că deşi sănătatea a devenit mai importantă ca oricând în această perioadă, prevenţia şi monitorizarea bolilor cronice au fost lăsate pe un loc secund în priorităţile românilor, ceea ce ne-a îngrijorat ştiind efectele negative a diagnosticării tardive sau a monitorizărilor precare. De aceea, pentru a oferi un plus de încredere în ceea ce priveşte vizita la medic, oferim gratuit, la cerere, teste antigen pentru toate serviciile accesate în clinicile şi spitalele noastre”, declară Mihai Marcu, CEO MedLife România. 
 
 
 
Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici