Gândurile lui Cristoiu: Este acest entuziasm de a militariza spitalele. Dacă e aşa, dl ministru să plece şi să vină dl Ciucă/ “Armata trebuie păstrată pentru alte lucruri decât pentru a face injecţii”

  • Ion Cristoiu: Filmul ăsta cu “să vină armata” l-am mai trăit în vremea lui Ceauşescu, inclusiv la culesul de ştiulete
  • Ion Cristoiu: Cea mai mare greşeală este scoaterea armatei în stradă. Dacă se urcă unul pe tab ce va face? Va trage?
  • Ion Cristoiu: Sunt semnale de conflicte între medicii civili şi comandanţii militari, sunt inevitabile
  • Ion Cristoiu: Armata trebuie păstrată în cazărmi pentru alte lucruri, nu pentru injecţii în spitalele civile
815 afișări

Ion Cristoiu spune că Armata trebuie ţinută în cazarmă, nu să facă injecţii, lucru ce ar putea duce la decredibilizarea acesteia. În emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul a spus că există conflicte între medicii civili şi comandanţii militari.

 

Redăm ideile principale:

-Filmul ăsta cu “să vină armata” l-am trăit. Am trăit vremurile lui Ceauşescu. Armata rezolva totul. Aducea Ceauşescu nu numai la cules de ştiulete, a militarizat şi sistemul energetic naţional.

-Armata stă în cazărmi şi iese în momentul în care este război. Are altă treabă decât civilii şi ea trebuie să aibă o imagine de autoritate, de instituţie serioasă.

-Pe vremea lui Ceauşescu a fost intervenţia armatei la Timişoara, a fost folosită în locul miliţiei. Cum se face acum. Pentru rezolvarea unei probleme civile, erau devastări de magazine, în loc să intervină miliţia, armata a fost pusă să rezolve ordinea publică, a fost un dezastru, armata a fost antrenată în bătălii de stradă, a fost bătută, momente penibile când tanchiştii au fost scoşi din tancuri şi bătuţi.

-Să vedem ce e acum. Este o tendinţă clară a regimului Iohannis, care are o mare încredere în dl Ciucă, intervenţia armatei. Cea mai mare greşeală a fost scoaterea armatei în stradă, pentru că scoasă alături de miliţie, pe lângă faptul că nu se pricepe, imaginaţi-vă că va veni situaţia în care militarul va fi bătut. Imaginea unui militar bătut, se vor urca pe tab şi îi vor lua roţile. Ce face? O să tragă? Nu ai voie să implici armata în chestiune de ordine publică.

 

Sunt semnale de conflicte între medicii civili şi comandanţii militari

-A doua-entuziasmul de a militariza spitalele din partea ministrului Sănătăţii. Nu spune: „nu am avut ce face, am introdus armata”. Este un entuziast al militarizării sistemului de sănătate. Dacă este aşa, atunci dl ministru să plece şi să vină dl Ciucă. Că dacă nu poate rezolva managementul unor spitale, că de asta a fost pus ministru, mă şochează entuziasmul său în legătură cu apelul la armată pentru a rezolva problemele sistemului de sănătate.

-Sunt semnale de conflicte între medicii civili şi comandanţii militari, sunt inevitabile. Armata vine cu altă lume, la armată dacă te pune locotenentul să speli pe jos, speli, aici nu poţi în civilie.

-La Spitalul Universitar este o aberaţie. Dl Cârstoiu, pot spune personaj constroversat, a avut ideea de a aduce ca şefi de secţii nişte colonei. E nebun? Neputând să coordoneze, directorul este civil şi şefii de secţii sunt militari. Garantez că şefii de secţii vin cu o mentalitate a lor de cazarmă şi aroganţă cultivată.

 

Noi vom compromite armata. Ea trebuie păstrată pentru alte lucruri decât pentru a face injecţii

-Când au venit la Suceava au zis “sunteţi imbecili”, i-au pus să facă duş, flotări. Mâine ne trezim că trustul de presă al armatei vine la tv şi agenţii de presăcu  comandanţi militari pentru că ei pot rezolva

-La Filarmonică o să vină şeful corului Armatei şi la restaurante -şeful de la Casa Armatei. Inducerea opiniei publice, şi graţie pe care o face armata şi cu acoperiţii din presă, aducerea armatei în spitale va duce la conflicte, medicii civili vor pune pe Facebook, Youtube, chestiuni penibile pe care le fac ăştia şi se va ajunge la discreditarea armatei.

-Noi vom compromite armata. Ea trebuie să rămână în cazărmi pentru că ea trebuie păstrată pentru alte lucruri decât pentru a face injecţii în spitalele civile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici