Video Gândurile lui Cristoiu: Klaus Iohannis a avut un mesaj electoral anti-Opoziţie

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu a declarat că mesajul preşedintelui Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă este o răfuială cu Opoziţia, căreia i-a întins o capcană, prin emiterea unui decret dur care întăreşte măsurile poliţieneşti şi ignoră posibilitatea relansării economice.

253 afișări

Ion Cristoiu spune că mesajul preşedintelui Iohannis a debutat cu prezentarea unei imagini apocaliptice în România şi în lume provocată de pandemia de coronavirus, intrând astfel într-o polemică directă cu liderii Opoziţiei pe care i-a etichetat ca fiind “inconştienţi”.

„O metaforă care îi vizează pe cei care au năvălit pe televizoare şi ne proclamă apocalipsa eu îi numesc corbi apocaliptici. Toată cuvântarea care sigur, era un fel de rezumat al decretului, că în asta a constat, a stat sub semnul acestei apocalipse. Klaus Iohannis a avut un mesaj, şi sigur, corespunzător decretului, un mesaj electoral anti-Opoziţie. Începutul prăpăstios, apocaliptic, oamenii mor, în toată lumea e şi mai mare pericol. Acum, orice român care ştie să citească şi e alfabetizat a aflat că peste tot în lume agenda publică e de relansare a economiei. El, ori a stat până acum închis în casă, cu lumânarea împreună cu soţia domniei sale pentru că suntem în doua zi de Paşti pentru el şi nu a citit nimic şi nu i-a prezentat nimeni şi atunci a venit neştiind ce se discută în lume. Pentru că repet, în lume alta este atmosfera decât cea pe care ne-a prezentat-o el. El a debutat prin a spune că nu, în România, în lume, pandemia a luat şi mai mare avânt, şi mai mare nenorocire, nu e nicio luminiţă la capătul tunelului şi ori nu i-a spus nimeni, ori i-a spus dar ne ia peste picior. Pentru că el a dat tot acest mesaj, a fost un mesaj polemic în raport cu cererile unor lideri ai Opoziţiei, nu de relaxare a restricţiilor, cum fals spune domnia sa, ci de creare a condiţiilor, chiar păstrând măsurile de distanţare socială, măcar pentru o reluare parţială a activităţii economice. Din acest punct de vedere, Klaus Iohannis a venit şi a polemizat, a polemizat chiar şi direct, numindu-i inconştienţi, iertaţi-mă, este o insultă adusă nu numai Opoziţiei, ci şi bunului simţ pentru că dacă el îi face inconştienţi pe politicieni, putem să-l facem şi noi iresponsabil. Adică tonul îl ridică domnia sa şi nu are voie să-l ridice. Sunt lideri din opoziţie, jurnalişti, printre care mă număr şi eu, care au spus: <nu vorbim de relaxare vorbim despre nişte măsuri cum se iau peste tot în lume>, aţi văzut în Italia, în Spania, Germania şi Franţa de reluare, cel puţin a vieţii economice”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că se aştepta ca preşedintele Iohannis să nu ţină cont de cererile Opoziţiei căreia i-a întins o capcană prin emiterea unui decret dur, ce întăreşte măsurile poliţieneşti anterioare.

„Domnia sa eram aproape sigur că aşa va face. Decretul pe care el l-a rezumat nu conţine nicio măsură nouă privind minima relansare. Dimpotrivă. E un decret care întăreşte, adânceşte măsurile poliţieneşti. Aţi văzut medicii nu mai au voie să plece, a dat undă verde militarizării sistemului de sănătate. Deci acest decret, contrar a ceea ce aşteptau unii, eu nu mă aşteptam la altceva. Am şi spus aseară la o emisiune. De fapt, va face un decret gen <sâc> Opoziţiei, un decret în care va spune <aha, vreţi o minimă relaxare, o reluare a vieţii economice. Uite eu zic sâc, nu vreau> şi atunci a făcut un decret mult mai dur. Cred că l-a făcut dinadins, pentru că aşa cum a am profeţit, el întinde opoziţiei o capcană, că a creat această atmosferă, a transmis mesajele pentru postacii şi pentru divizia presă şi pentru presa miluită, va urma acuma o pompare a Apocalipsei, vai de mine ne aşteaptă nenorociri”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu a explicat că prin acest decret preşedintele Iohannis a creat condiţiile de a anihila printr-o campanie propagandistică orice încercare a Opoziţiei de a nu vota în Parlament prelungirea stării de urgenţă. În acest context, PSD ar pica într-o capcană dacă nu ar vota decretul.

“Deja sunt criminali, vorba lui Rareş Bogdan ca să-l citez, cei care nu vor vota acest decret şi, de fapt, tot acest moment a fost un moment în continuarea eternei politici a lui Klaus Iohannis, anume de a se răfui politic cu Opoziţia, în special cu PSD. A făcut un decret şi un mesaj dinadins pentru a crea condiţiile ca o încercare a opoziţiei de a nu-i vota acest decret în Parlament să se transforme apoi într-o campanie propagandistică din partea guvernului, a regimului Iohannis <iată, crimininalii din opoziţie care vor ca oamenii să fie ucişi>. Este foarte important din acest punct de vedere momentele melodramatice în legătură cu morţii. Un analfabetism categoric deoarece domnia sa a spus că 346 de români au dispărut fulgerător. Poate nu ştie. Dispărut fulgerător este cel care moare într-un accident de maşină sau de avion, sau de cutremur. Toate condoleanţele pentru cei care au murit, dar niciunul nu a murit fulgerător. A murit treptat-treptat. Era la terapie intensivă. Ori domnul Iohannis nu cunoaşteverbul românesc, ori a vrut să pompeze melodramatic. Aţi observat că în partea aceasta s-a referit la melodrama românilor care mor, <vine Apocalipsa, staţi în case!> Este limpede că a vrut să facă din acest moment un moment de răfuială cu Opoziţia. Din acest punct de vedere, poate că Pro România, ALDE îşi va putea permite să nu voteze, dar PSD ar pica într-o capcană dacă n-ar vota acest decret al dlui Klaus Iohannis”, a afirmat jurnalistul.

Românii şi România, după încă o lună de stare de urgenţă: Degeaba vom ieşi pentru că vom muri de foame

Ion Cristoiu a mai spus că în mesajul Iohannis partea de relansare economică a fost expediată “cu tiribombe”, în timp ce liderii unor state occidentale au dat semnale de trecere în planul doi al agendei publice a Apocalipsei şi se referă la Înviere.

„Klaus Iohannis continuă Apocalipsa, continuă să ne vorbească de drame, nu a lăsat românilor nicio speranţă. Principalul efect al acestui decret electoralo-melodramatic telenovelist şi al mesajului, prin raportare la excepţiile care s-au făcut în cazul coronavirus şi alte excepţii care se anunţă. De exemplu, se pregăteşte o hotărâre de guvern în care nu vor putea fi carantinaţi în ţară cei care intră în interes ştiinţific şi cei care intră din motive de siguranţă naţională. Adică toţi spionii noştri care se întorc nu vor sta în carantină. Probabil că de spionii noştri nu se ia coronavirusul. Toate aceste excepţii intră în divorţ violent cu imaginea apocaliptică creată de dl. Iohannis. Adică ori e Apocalipsa şi atunci românii nu puteau să zburde prin România ca să meargă la coronavirus, ori nu e Apocalipsa şi atunci dl Klaus Iohannis exagerează”, a explicat jurnalistul .

Ion Cristoiu este de părere că în, în ciuda măsurilor poliţieneşti şi mai mari şi în ciuda sfaturilor lui Klaus Iohannis de a sta în casă, dar şi din cauza unor excepţii ca în cazul sparanghel, românilor le va fi greu să respecte indicaţiile.

„Era de aşteptat din punct de vedere politico-economic şi pentru salvarea naţiunii ca acest decret să conţină, să reafirme măsurile privind restricţiile şi să aducă şi noi direcţii privind relansarea. Putea să prevadă că pe timp de urgenţă se redeschid, nu ştiu, unele magazine. Nu, acest decret este un decret de adâncire a măsurilor polţieneşti, de stat în casă. E clar. După o lună de zile, paradoxal, România este şi mai cufundată în Apocalipsă. (...) Nu e vorba nu mai de stat psiohologiceşte în casă, oamenii vor să-şi facă un program. Nimeni nu-şi mai poate face un plan. Potrivit acestui mesaj, vom mai sta încă o lună după ce am mai stat o lună. Deci, vom sta vreo trei luni în casă. Din acest punct de vedere este foarte grav psihologiceşte pentru că oamenii au nevoie să reziste psihic în case şi, mult mai important, tot mai mulţi oameni sunt conştienţi că, din punct de vedere economic, după ce se termină, după ce ne va da voie Klaus Iohannis să ieşim din case, degeaba vom ieşi pentru că vom muri de foame. Starea psihică a celor care stau în case nu poate fi comparată cu a mea. Eu muncesc, dar sunt oameni care nu muncesc sau proprietari de mici IMM-uri, pensiuni, firme de turism, de librării, de anticariate, mici magazine care îşi dau seama că fiecare zi când stau în case pe de o parte creşte cumplit factura la consum casnic şi pe de altă parte creşte riscul falimentului”, a mai spus jurnalistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici