Gândurile lui Cristoiu: Pentru 15 mai, e nevoie de un plan şi consultări publice. Regimul Iohannis încearcă să rezolve problemele folosind electoral interesul public

  • Ion Cristoiu: Trebuie făcut un plan numai şi numai în urma unei consultări cu toţi cei responsabili. Asociaţiile să vină cu propuneri, nu Guvernul
  • Ion Cristoiu: Ar trebui făcută şi o dezbatere naţională, online, la care şi consumatorii să vină cu propuneri
  • Ion Cristoiu: Managerii nu ştiu un lucru: că succesul ulterior depinde şi de consum
1341 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu: Pentru 15 mai, e nevoie de un plan şi consultări publice. Regimul Iohannis încearcă să rezolve problemele folosind electoral interesul public

Gândurile lui Cristoiu: Pentru 15 mai, e nevoie de un plan şi consultări publice. Regimul Iohannis încearcă să rezolve problemele folosind electoral interesul public

AUTOR GABRIELA ANTONIU

Ion Cristoiu spune că după 15 mai, măsurile care vor fi luate, inclusiv de continuare a unor restricţii, trebuie cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă care, ulterior, să devină lege.

Trebuie ca Guvernul PNL să angajeze o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare în aşa fel âncât să fie şi ei de acord cu propunerile din ordonanţa de urgenţă, că va fi o nebunie. La dezbaterea ordonanţei, Parlamentul poate să o respingă sau să o modifice fundamental ca să fie lege şi atunci iese ca dracu. Aşa că ar trebui neapărat această măsură”, propune jurnalistul.

Ion Cristoiu avertizează măsurile de relaxare nu pot fi decise într-un birou deoarece acum există o presiune din partea  reprezentanţilor tuturor domeniilor, de la presă la frizerii şi restaurante, pentru a obţine cât mai multe înlesniri de la Guvern.

“Marea majoritate sunt firme private. Ar fi normal, alături de consultarea Opoziţiei, dar asta în final, 1. să se termine cu trăncăneala asta mediatică gen Ludovic Orban care iese în fiecare zi la televizor. La toate întrebările astea trebuie să răspundă <lucrăm la un plan, o să vă spunem>. (…) Toate aceste <ne gândim să>, nu se adreseză nici nevestei lui Ludovic Orban, nici copiiilor, nici prietenilor lui de bodegă, bodegă în sensul bun, de taifas. Se adresează unor oameni, care, în funcţie de ce zice el, îşi aranjează viaţa”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că planul care conţine măsurile de relaxare trebuie făcut numai şi numai în urma unei consultări, în care să fie implicaţi toţi cei responsabili, care să vină ei cu propuneri, nu Guvernul.

“Adică, vă dau exemplul hotelierilor de la Nisipurile de Aur, din Bulgaria. Nu a venit întâi Guvernul, au venit ei. Şi au zis <pentru a deschide pe data cutare trebuie să luăm următoarele măsuri, nu ştiu, tacâmuri de unică folosinţă, la înscriere numai online, ospătăriţele vor purta mască>, etc. Normal ar fi ca şi la noi, asociaţiile proprietarilor de restaurante să spună <noi facem următoarele propuneri ca să ne încadrăm în condiţiile de distanţare socială>. Apoi să vină stomatologii, frizerii, cofetarii, cei de la teatre şi să propună”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu spune că aceştia pot face propunerile într-o întâlnire cu premierul, în cadrul unei consultări, şi să fie dezbătute şi public, online.

În paralel, eu cred că aceste lucruri trebuie făcute şi publice, online. Guvernul să lanseze o dezbatere: <Către toţi românii, vă rog să ne trimiteti la adresa de mail cutare, ce măsuri credeţi că ar fi bune pentru ca să înceapă viaţa economică în diferite domenii, dar să păstrăm şi măsurile de sănătate>. La această dezbatere naţională trebuie să participe şi consumatorii. Proprietarii, acţionarii, managerii acestor firme particulare nu ştiu un lucru, că succesul ulterior va depinde de consum", a punctat jurnalistul.

Ion Cristoiu avertizează că sunt mii de probleme care trebuie gestionate după 15 mai, dar pe care regimul Iohannis încearcă să le rezolve folosind electoral interesul public, şi, dacă va continua aşa, PNL va avea sigur soarta PNŢCD.

Să nu se iluzioneze cei din domeniul serviciilor că nişte condiţii aiuristice îl va face pe om să consume. La un moment dat, mai ales partea aceasta nevitală, restaurante, deplăsări în scopuri turistice vor depinde foarte mult de acest consum şi de evitarea unor măsuri de sănătate, pe fondul restricţiilor, care vor fi aberante. (…) Nu este exclus nici la restaurant, că la un moment dat, mai degrabă îl închizi, decât să-i dai drumul şi să poată intra cinci clienţi pe toată ziua. Iată, sunt mii de probleme, pe care, în chip aberant, oamenii regimului Iohannis încearcă să le rezolve din birou şi, mai grav, încearcă să le rezolve folosind interesul public pentru a-şi face campanie electorală, campanie mediatică, pentru a se da în stambă la televizor. Este inadmisibil. Dacă se va continua aşa, PNL se poate duce după PNŢCD scurt! Pentru că va nemulţumi pe toată lumea”, a subliniat publicistul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici