Healthcare Trends VIDEO. Ce afli despre sănătatea ta de la medicul internist? Alimentaţia care ne ţine în formă

  • Ce presupune alimentaţia corectă?
  • Când mergem la medicul internist?
  • Medicul internist este de un real ajutor pentru pacienţi, oferindu-le acestora o „imagine” completă şi un diagnostic clar.
1913 afişări
Elena Păcuraru, medic primar Medicină internă este invitata Healthcare Trends, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici. 
 
Când mergem la medicul internist şi ce ne poate spune el despre sănătatea noastră?
 
Medicul internist este de un real folos, mai ales când ai un cumul de simptome ce nu pot fi încadrate într-o anumită zonă, explică invitata.
 
Oamenii îşi interpretează, de prea multe ori, singuri simptomatologia şi merg direct la o supraspecializare şi riscă astfel să piardă timp şi bani,  mai punctează Păcuraru. Soluţia simplă şi corectă este apelarea la consultul de medicină internă. Pacienţii vin la medicul internist pentru o „imagine” totală şi un diagnostic clar, spune invitata.

Ce alimentaţie este benefică organismului

Ce grăsimi bune există? Care sunt grăsimile bune şi cele rele? Care este „zahărul” bun? Specialista vine cu sfaturi de nutriţie. 
 
Spre exemplu, medicul explică faptul că pâinea cu seminţe este toxică, recomandând-o pe cea integrală şi simplă. La fel şi în ceea ce priveşte consumul de mezeluri şi alte alimente pline de zahăr şi gluten. „Suntem intoxicaţi cu gluten, salamul şi multe alte mâncăruri conţin mult gluten”.
 
Păcuraru spune că e important să avem o pauză între mese sau gustări, de circa patru ore. Aceasta dă sfaturi şi despre cât ar trebui să mâncăm.  

„Pericolele” muncii de acasă

Totodată, invitata vorbeşte şi despre munca de acasă şi despre cum ne putem organiza uşor privind alimentaţia şi sportul.
 
Munca de acasă presupune mai mult sedentarism, o realitate deja, în societatea actuală, iar de aici, ajungem să resimţim mai multă oboseală. Prin urmare, este vitală mişcarea fizică zilnic şi o hrănire corespunzătoare.
 
Medicul recomandă să facem efort fizic minim 30 de minute zilnic, altfel organismul se resimte. „Când efortul fizic lipseşte, atunci apar semnale rele în corp, care, în timp, se pot transforma într-o boală”, arată specialista.
 
Totul ţine de comportamente, de obiceiuri: putem alege să facem sport, să fim mai organizaţi, să mâncăm mai sănătos, sau, la extrema cealaltă, să mâncăm mai prost şi să „ronţăim” mai des.
 
Păcuraru spune că e important să avem o pauză între mese sau gustări, de circa patru ore. Aceasta dă sfaturi şi despre cât ar trebui să mâncăm.  
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici