Clasamentul Jocurilor Olimpice pe naţiuni după 10 zile de competiţii. România e pe locul 21

  • Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au ajuns la finalul celei de a 10-a zi.
  • Până acum au fost acordate titluri de campioni olimpici în 133 de probe.
  • România ocupă locul 21, cu 4 medalii, una de aur şi 3 de argint.
5057 afișări
Imaginea articolului Clasamentul Jocurilor Olimpice pe naţiuni după 10 zile de competiţii. România e pe locul 21

Sursa foto: profimedia

Prima poziţie în clasamentul pe puncte, este deţinut în acest moment de China, cu o colecţie de 19 medalii de aur, 10 de argint şi 11 de bronz, cu un total de 40 de medalii.

Locul secund îi revine ţării gazdă, Japonia, la o distanţă destul de mare, cu 17 aur, 4 argint şi 7 bronz (28 total).

Cu cel mai mare număr de medalii, dar cu un punctaj mai slab, se situează Statele Unite, cu 14 aur, 16 argin şi 11 bronz.

Top 10 este completat în ordine de Rusia, Australia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Ţările de Jos, Franţa şi Germania.

România e pe locul 21, cu o medalie de aur şi 3 de argint, depăşită de naţiuni cu rezultate surprinzătoare, precum Republica Cehă (loc 13, cu 3, 2 şi 1) sau Kosovo, pe 18, cu 2 medalii de aur şi la egalitate cu Georgia.

La celălat capăt, al naţiunilor de la care se aşteptau rezultate mai bune, până în această fază, se situează Spania, Cuba sau Israel, care nu au obţinut până acum nici o medalie de aur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici