Gestul iconic de pe podiumul Jocurilor Olimpice care îi nedumereşte pe mulţi. De ce muşcă sportivii medalia?

  • Un gest des întâlnit la Jocurile Olimpice provoacă nedumerire.
  • De ce aleg sportivii să muşte medaliile, pe podium? Gestul e des întâlnit şi la Tokyo 2020.
  • Se pune problema: este o tradiţie, cu un istoric anume, ori e vorba doar despre satisfacerea mass-media?
3090 afișări
Imaginea articolului Gestul iconic de pe podiumul Jocurilor Olimpice care îi nedumereşte pe mulţi. De ce muşcă sportivii medalia?
Lacrimi de bucurie, zâmbete radioase şi emoţii dincolo de cuvinte. Sportivii câştigători de la Jocurile Olimpice trăiesc momentul victoriei la intensitate maximă, urcând pe podium pentru a primi, cu mândrie, medalia care încununează ani de antrenamente şi sacrificii. Iar apoi, mulţi dintre ei recurg la un gest uşor bizar, dar care a devenit atât de des întâlnit încât poate trece neobservat. 
 
Fotografiile oficiale surprind nenumăraţi campioni care muşcă uşor medalia, iar obiceiul este prezent şi la Tokyo 2020. Contul oficial de Twitter al Jocurilor Olimpice de anul acesta a decis să stabilească totuşi un lucru clar: „Vrem doar să confirmăm fapul că nu, medaliile #Tokyo2020 nu sunt comestibile”.
 
„Medaliile noastre sunt realizate din material reciclat, obţinut de pe urma dispozitivelor electronice donate de publicul japonez. Deci nu trebuie să le muşcaţi ... deşi suntem conştienţi că o veţi face oricum", adaugă reprezentanţii Jocurilor Olimpice organizate în Japonia.
 
 

Tradiţie sau influenţa mass-media?

 
David Wallechinsky, membru al Comitetului executiv al Societăţii Internaţionale a Istoricilor Olimpici, a declarat pentru CNN în 2012 că este, cel mai probabil, o încercare de a satisface mass-media.
 
„A devenit o obsesie pentru fotografi”, spunea Wallechinsky, co-autor al Cărţii complete a Jocurilor Olimpice. „Cred că li se pare un gest iconic, ceva ce poţi vinde. (...) Nu cred că este ceva ce sportivii fac pe cont propriu".
 
 
Fenomenul este vizibil şi în cadrul altor evenimente sportive. Rafael Nadal a devenit faimos după publicarea imaginilor în care parcă ar muşca zdravăn din trofeul Coupe des Mousquetaires, de la French Open.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici