Jocurile Olimpice. Echipa feminină de gimnastică a Germaniei a refuzat să poarte bikini

  • Este un prostest împotriva ”sexualizării”, spun oficialii şi sportivele din naţionala germană.
  • "Este vorba despre ceea ce se simte confortabil", a precizat gimnasta germană Elisabeth Seitz.
  • Echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei fost amendată, după ce jucătoarele au ales să poarte pantaloni scurţi în loc de bikini
17946 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice. Echipa feminină de gimnastică a Germaniei a refuzat să poarte bikini

Sursafoto: Facebook Elisabeth Seitz

Echipa germană a renunţat la uniformele cu bikini în favoarea versiunilor pentru tot corpul, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în ceea ce Federaţia Germană de Gimnastică a menţionat că este o declaraţie împotriva „sexualizării” din sport.

Costumele, pe care echipa le-a purtat duminică, în calificări, acoperă picioarele până la gleznă şi sunt în contrast cu tricourile decupate purtate de multe alte gimnaste la Jocurile Olimpice.

"Este vorba despre ceea ce se simte confortabil", a precizat gimnasta germană Elisabeth Seitz. „Am vrut să arătăm că fiecare femeie, toată lumea, ar trebui să decidă ce să poarte”.

Ţinutele sunt o declaraţie împotriva „sexualizării în gimnastică”, a declarat Federaţia Germană de Gimnastică în aprilie, adăugând: „Scopul este de a se prezenta estetic - fără a se simţi inconfortabil”.

Potrivit Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, forul de conducere al gimnasticii de competiţie, ţinuta de gimnastică cu mâneci complete sau jumătate şi acoperirea picioarelor este permisă în competiţie, atâta timp cât culoarea se potriveşte cu tricoul.

Echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei fost amendată, după ce jucătoarele au ales să poarte pantaloni scurţi în loc de bikini, în timpul unui joc de la Campionatul European.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a declarat că a impus o amendă de 1.500 de euro (1.766 de dolari) - 150 de euro (176 de dolari) pentru fiecare jucătoare - pentru „îmbrăcăminte necorespunzătoare” în jocul contra Spaniei.

Decizia echipei de a purta pantaloni scurţi nu a respectat reglementările uniforme „definite în regulile jocului IHF de handbal pe plajă”, a spus EFH într-un comunicat. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici