Acţiunea de promovare a imaginii României în străinătate, verificată de DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie face verificări cu privire la acţiunea de promovare a imaginii României în străinătate, investigaţiile fiind în fază de acte premergătoare începerii urmăririi penale şi nicio persoană nu este pusă sub acuzare, a comunicat, luni, pentru MEDIAFAX, DNA.

64 afișări
Imaginea articolului Acţiunea de promovare a imaginii României în străinătate, verificată de DNA

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar (Imagine: Mediafax Foto)

De altfel, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, în conferinţa de presă din 26 februarie, că ministrul Culturii, liberalul Adrian Iorgulescu, "nu este învinuit" şi că ancheta se află în faza de acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Florin Chilian, Marius Marian Şolea şi George Mihalcea cer procurorului şef al României, Daniel Morar, să verifice dacă Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis, în 2005, 10.000 de pachete culturale de promovare a imaginii României în statele Uniunii Europene.

În decembrie 2007, ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a susţinut că nu a fost chemat la DNA şi că acuzaţiile care i se aduc prin plângerea de la DNA sunt "tendenţioase" şi "de rea-credinţă".

"A existat o comisie interministerială, formată din reprezentanţi ai MCC, MAE şi ai Institutului Cultural Român, care au hotărât componenţa pachetelor. S-a hotărât să fie şi un CD şi o carte dedicate lui George Enescu, deloc întâmplător la momentul respectiv, pentru că era Anul George Enescu. Cele zece mii de pachete au mai cuprins un album şi nişte filme româneşti", a spus atunci Iorgulescu. El a precizat că, în urma hotărârii comisiei interministeriale, s-a promovat o Hotărâre de Guvern, în care era precizat conţinutul pachetelor.

Surse judiciare susţin că ancheta în cazul acesta ar contura fapte penale comise de alte persoane, nu de ministrul Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici